IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> foobar2000 Tech Support Forum Rules

Please read foobar2000 Tech Support Forum Rules before posting and comply with all the points.
Failure to provide all the information pointed out in the above document in your post is considered wasting other people's time and in extreme cases will lead to your topic getting locked without a reply.


See also: Hydrogenaudio Terms of Service.

 
Reply to this topicStart new topic
Playback stutters due to slow HDD, Any tweaks out there that can help?
libastral
post Jan 4 2013, 01:04
Post #1





Group: Members
Posts: 3
Joined: 3-January 13
Member No.: 105566



I have an issue of playback stuttering (one or two times per track), when it does, I hear a HDD lag noise. That's weird, cause I completely disabled head parking on my WD Green drive using official DOS tool wdidle3 (this feature is called intellipark). Is there any tweaks in foobar to fix this?

My setup is:
MSI GE620 laptop
Win7 x64
asio4all 32-bit mode, 510 ms buffer
I listen mostly FLAC

This post has been edited by libastral: Jan 4 2013, 01:20
Go to the top of the page
+Quote Post
libastral
post Jan 4 2013, 04:00
Post #2





Group: Members
Posts: 3
Joined: 3-January 13
Member No.: 105566



I also note that Ableton Live also uses ASIO and never had this problem on my system, weird.
Go to the top of the page
+Quote Post
Rollin
post Jan 4 2013, 08:36
Post #3





Group: Members
Posts: 190
Joined: 5-March 08
Member No.: 51815



Try to increase Buffer lenght in Output settings
Go to the top of the page
+Quote Post
DotNoir
post Jan 4 2013, 09:00
Post #4





Group: Members (Donating)
Posts: 250
Joined: 10-April 03
From: Tampere, Finland
Member No.: 5911



Since you list that you use ASIO4All, are you outputting to ASIO on foobar2000? What ASIO4All does is just route the directsound for the use of ASIO driver, so you just better try foobar2000 with the default DirectSound output and see if the stuttering happens then as well.

This post has been edited by DotNoir: Jan 4 2013, 11:31


--------------------
Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe
Go to the top of the page
+Quote Post
libastral
post Jan 5 2013, 00:06
Post #5





Group: Members
Posts: 3
Joined: 3-January 13
Member No.: 105566



I set ASIO latency to 2000 ms and it plays fine now, thanks.
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 23rd August 2014 - 18:21