IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

65 Pages V  « < 63 64 65  
Reply to this topicStart new topic
foo_discogs, Tags files with information from Discogs
r3v0
post Nov 17 2014, 23:29
Post #1601





Group: Members
Posts: 109
Joined: 25-August 08
From: Netherlands
Member No.: 57475



Hmmm, seems searching for The Beach Boys returns this error only. When I search for other artists it works. blink.gif


--------------------
<3 F00
Go to the top of the page
+Quote Post
john812
post Nov 18 2014, 18:39
Post #1602





Group: Members
Posts: 5
Joined: 11-November 14
Member No.: 117781



Bingo! All working when update your date and time by windows internet server!
Go to the top of the page
+Quote Post
zoomorph
post Nov 18 2014, 22:18
Post #1603





Group: Developer
Posts: 81
Joined: 16-August 14
Member No.: 117002



QUOTE (r3v0 @ Nov 17 2014, 23:29) *
Hmmm, seems searching for The Beach Boys returns this error only. When I search for other artists it works. blink.gif

That's something to report to Discogs. I reported it.

QUOTE (john812 @ Nov 18 2014, 18:39) *
Bingo! All working when update your date and time by windows internet server!

Good to hear. :-) Low & others with this problem, you might want to try this.
Go to the top of the page
+Quote Post
simcut
post Nov 19 2014, 13:26
Post #1604





Group: Members
Posts: 12
Joined: 10-July 12
Member No.: 101309



Hi all

Firstly, I really appreciate all the work that is done on this fantastic plugin, it's an absolute godsend to tagging my music.

However, I'm not sure why the multi-disc release option has been removed? I much preferred the functionality the way it was if im honest, part of the reason is, if I had a folder 'CD1' 'CD2' & 'CD3' I used to drag & drop each folder one at a time in foobar, remove the existing tags, then run the discogs tagger, and it would fetch the cover.jpg for each folder individually, however with the new plugin it wont allow me to pull the cover.jpg for each disc. This then means when I am playing a multi-disc release in foobar the artwork only shows for disc 1, not for disc 2 & 3. The solution for this is to copy the cover.jpg from CD1 to the other 2 folders but thats manual work that is a bit of a nuisance.

Please can you advise how the new process works, not sure I like it as it relies upon the mp3 filenames being numbered 01-20 & 01-20 would count as disc 1 then disc 2.

Thanks in advance.

This post has been edited by simcut: Nov 19 2014, 13:28
Go to the top of the page
+Quote Post
zoomorph
post Nov 19 2014, 16:21
Post #1605





Group: Developer
Posts: 81
Joined: 16-August 14
Member No.: 117002



The new process would be to tag all tracks from 3 discs at once. As with tagging a single disc, if the tracks are not ordered in your playlist when you start foo_discogs, you'll have to order them manually (automatic matching by length might work in some cases).

The multi-disc options were removed because it was a lot of manual work to run foo_discogs 3x and fill out the multi-disc part 2 of those times. It's easier to run it once with all the files and have the disc numbers automatically parsed. In the future there should be a backup way to renumber discs and tracks in the plugin, but for most cases the automatic disc number parsing should work.

Your options that I can think of:
- Stick with a previous version of foo_discogs and continue using the manual multi-disc options.
- Copy the cover.jpg to each subdirectory after tagging (you could create a script to automate this).
- Change your directory structure (ie. put all tracks in a single directory or save 1 copy of the artwork per release).

Unfortunately foo_discogs doesn't [currently] support saving artwork to multiple locations for a release. IMO that sounds pretty redundant and it probably wouldn't be a popular use case.

This post has been edited by zoomorph: Nov 19 2014, 16:27
Go to the top of the page
+Quote Post
marc2003
post Nov 19 2014, 16:31
Post #1606





Group: Members
Posts: 4882
Joined: 27-January 05
From: England
Member No.: 19379



for multi-disc releases, you can save 1 image in the parent folder and configure the main artwork preferences like this so it gets displayed:

CODE
..\folder.jpg
Go to the top of the page
+Quote Post
TheEmpathicEar
post Nov 19 2014, 16:52
Post #1607





Group: Members
Posts: 73
Joined: 17-July 14
Member No.: 116727



QUOTE (marc2003 @ Nov 19 2014, 11:31) *
for multi-disc releases, you can save 1 image in the parent folder and configure the main artwork preferences like this so it gets displayed:

CODE
..\folder.jpg

[I have yet to use this on a multi-disc release] By default, it creates a parent folder, album name, and then under this, CD1, CD2, etc.?
Go to the top of the page
+Quote Post
marc2003
post Nov 19 2014, 16:57
Post #1608





Group: Members
Posts: 4882
Joined: 27-January 05
From: England
Member No.: 19379



how your folders are structured would depend entirely on how you rip or convert your files. my post was simply a suggestion on how to use 1 image if you use CD1, CD2, etc as subfolders of a main album folder.
Go to the top of the page
+Quote Post
arabeh
post Nov 20 2014, 14:56
Post #1609





Group: Members
Posts: 19
Joined: 12-February 10
Member No.: 78103



QUOTE (john812 @ Nov 18 2014, 18:39) *
Bingo! All working when update your date and time by windows internet server!


I love you man!!! biggrin.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
fuffi
post Nov 27 2014, 14:17
Post #1610





Group: Members
Posts: 204
Joined: 10-February 07
From: kölle an rhein
Member No.: 40490



Hi,
I don't know, if this is an error from the addon, or maybe, the release is just that way...
but I'd like to post this, because it seems strange to me. (maybe someone can explain to me, why the addon shows additional lines

Go to the top of the page
+Quote Post
zoomorph
post Nov 29 2014, 08:53
Post #1611





Group: Developer
Posts: 81
Joined: 16-August 14
Member No.: 117002



QUOTE (fuffi @ Nov 27 2014, 14:17) *
Hi,
I don't know, if this is an error from the addon, or maybe, the release is just that way...
but I'd like to post this, because it seems strange to me. (maybe someone can explain to me, why the addon shows additional lines

The release on Discogs has 2 empty tracks in the tracklist that ought to be removed (and should probably be ignored by foo_discogs, but aren't currently). :-)
Go to the top of the page
+Quote Post
simcut
post Nov 29 2014, 08:56
Post #1612





Group: Members
Posts: 12
Joined: 10-July 12
Member No.: 101309



Seems to be a bug when a release has Notes added to it, as had a couple of examples last night when doing some tagging where it detected the Notes as additional tracks, thankfully not every word was a different track! lol
Go to the top of the page
+Quote Post
Forfit
post Dec 3 2014, 21:42
Post #1613





Group: Members
Posts: 224
Joined: 11-April 09
Member No.: 68870



When i start fb2k, i see in the console this message "Conf2 already initialized.".
What does it mean?
I saw that Conf2 is foo_discogs.dll
Go to the top of the page
+Quote Post
zoomorph
post Dec 5 2014, 02:11
Post #1614





Group: Developer
Posts: 81
Joined: 16-August 14
Member No.: 117002



QUOTE (Forfit @ Dec 3 2014, 21:42) *
When i start fb2k, i see in the console this message "Conf2 already initialized.".
What does it mean?
I saw that Conf2 is foo_discogs.dll

It's just useless debugging info. :-)
Go to the top of the page
+Quote Post
alexinc
post Dec 5 2014, 16:13
Post #1615





Group: Members
Posts: 77
Joined: 12-February 08
Member No.: 51251



double post

This post has been edited by alexinc: Dec 5 2014, 17:00
Go to the top of the page
+Quote Post
alexinc
post Dec 5 2014, 16:59
Post #1616





Group: Members
Posts: 77
Joined: 12-February 08
Member No.: 51251



just noticed that in v1.51 option "Format track/disc numbers/counts on two digits" doesnt work for %DISCNUMBER% and %TOTALDISCS%. smile.gif

besides of that many thx again for maintaining this beloved plugin!!!

cheers
Go to the top of the page
+Quote Post
Titan_UK
post Dec 8 2014, 01:55
Post #1617





Group: Members
Posts: 1
Joined: 8-December 14
Member No.: 118019



Hi

Just started using Foobar and am in the process of re-ripping my CDs to lossless (old fart and a hella lot were in =<192K). Found your updated foo_discogs, thank you zoomorph for fast responses and updating this plug in. I've just spent most of the day reading through every post to get a grasp heh. I have just tested it on a few files missing information and it works brilliantly and so I have a feature request.

In the Release dialogue, I like to sometimes 'Edit tag mappings' on the fly just for that release - this works great for updating a single tag field like genre, however it's a pain to un-select everything and leave the genre field ticked (easy enough to go back to default by the default button) so next to the default button is it possible to put a 'no mappings' button, then my old arthritic hands only have to do one tick wink.gif

Regards
Titan
Go to the top of the page
+Quote Post
frogworth
post Dec 9 2014, 04:18
Post #1618





Group: Members
Posts: 177
Joined: 30-December 09
Member No.: 76511



I'm getting a fatal error when I try and tag anything. Seems to be rate limiting related to image URLs. Is this Discogs being dicks again?



In any case, does it really stop the plugin retrieving the tagging info? Can this be altered so it's not a fatal error?
Thanks.
Go to the top of the page
+Quote Post
alexinc
post Dec 9 2014, 15:29
Post #1619





Group: Members
Posts: 77
Joined: 12-February 08
Member No.: 51251



QUOTE (frogworth @ Dec 9 2014, 04:18) *
I'm getting a fatal error when I try and tag anything. Seems to be rate limiting related to image URLs. Is this Discogs being dicks again?



In any case, does it really stop the plugin retrieving the tagging info? Can this be altered so it's not a fatal error?
Thanks.


in options you can disable fetching art by using discogs api...
Go to the top of the page
+Quote Post
SpaceAgeHero
post Dec 10 2014, 14:47
Post #1620





Group: Members
Posts: 122
Joined: 23-August 08
From: Berlin
Member No.: 57417



QUOTE (zoomorph @ Nov 2 2014, 19:38) *
I suspect that it's this way because if there are 3 artists and only 1 or 2 have ANVs it would be impossible to know which ones the ANV field applies to. What do you think should happen in such a case? N/A or something could be written for the other artists'?


Hi zoomorph,

yeah - that's indeed a problem.

For myself I have now solved this by using multiple multi-value artist fields (%ARTIST%, %ARTIST2%, %ARTISTn%).

$meta(ARTIST,0) = Primary name
$meta(ARTIST,1) = Artist name variation

$meta(ARTIST2,0) = Join (e.g.: Feat., &, vs., pres.)
$meta(ARTIST2,1) = Primary name of second artist
$meta(ARTIST2,2) = Artist name variation of second artist

Visual example:



In case anyone likes this concept, here's the pattern of my custom artist playlist column (up to 4 artists):
CODE
$if(%ARTIST2%,$if2($meta(ARTIST,1)>>*<<,$meta(ARTIST,0))[ >>$meta(ARTIST2,0)<< $if2($meta(ARTIST2,2)>>*<<,$meta(ARTIST2,1))][ >>$meta(ARTIST3,0)<< $if2($meta(ARTIST3,2)>>*<<,$meta(ARTIST3,1))],[$if2($meta(ARTIST,1)>>*<<,%TRACK ARTIST%)])
Go to the top of the page
+Quote Post
a3aan
post Dec 19 2014, 10:19
Post #1621





Group: Members
Posts: 81
Joined: 23-December 06
Member No.: 38930



Probably suggested before in this long topic, but I would appreciate if the release date of the key release within a possible master release was also mapped into some tag.

Cheers.
Go to the top of the page
+Quote Post
zoomorph
post Dec 20 2014, 22:28
Post #1622





Group: Developer
Posts: 81
Joined: 16-August 14
Member No.: 117002



QUOTE (a3aan @ Dec 19 2014, 10:19) *
Probably suggested before in this long topic, but I would appreciate if the release date of the key release within a possible master release was also mapped into some tag.

Cheers.

Definitely something I've thought about adding. I think the tag mappings should be revamped in general, though, because they are too rigid right now. They should be much more configurable. Users should be able to create/remove tag mappings and use title formatting strings in determining what value to write, based on the core internal data fields.

It would also be nice to see the release_dialog a lot more flexible (ie. let users edit the fields right there, select/deselect which ones they want to write).

Unfortunately I have no time to work on foo_discogs now. Others are welcome to jump in though. tongue.gif
Go to the top of the page
+Quote Post

65 Pages V  « < 63 64 65
Reply to this topicStart new topic
3 User(s) are reading this topic (3 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 22nd December 2014 - 16:49