IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> foobar2000 Tech Support Forum Rules

Please read foobar2000 Tech Support Forum Rules before posting and comply with all the points.
Failure to provide all the information pointed out in the above document in your post is considered wasting other people's time and in extreme cases will lead to your topic getting locked without a reply.


See also: Hydrogenaudio Terms of Service.

 
Reply to this topicStart new topic
Possible bug: Publisher tag and multiple values
Harm
post Apr 28 2009, 10:04
Post #1





Group: Members
Posts: 76
Joined: 27-April 09
From: The Netherlands
Member No.: 69311



I have a problem regarding the use of multiple values in Mp3tag (v2.43) en Foobar2000 (v0.9.6.5).
In Foobar I've add multiple values in the Publisher field (mp3 file with ID3v2.4) and they show up in Mp3tag, separated by a double backslash (\\), so this seems to work well. If I try it the other way around, it doesn't seem to work at all: Foobar seems to recognise the first value (what is before the double backslash I entered in Mp3tag), but not the others. So it seems Mp3tag saves them using a separator that Foobar cannot recognise. Is this due to a problem (bug?) in Mp3tag or in Foobar? And more important: is there a work around?

(I've also posted this question in the Mp3tag discussion forum: http://forums.mp3tag.de/index.php?showtopic=9412 )

This post has been edited by Harm: Apr 28 2009, 10:05
Go to the top of the page
+Quote Post
mrinferno
post Apr 29 2009, 20:09
Post #2





Group: Members
Posts: 135
Joined: 19-June 07
Member No.: 44533



i'm not 100% sure if i'm reading your scenario correctly, but I use mp3tag for creating multi-value tags.

i use id3v2.3 tags, but i imagine its prolly not much different.

i've found that in foobar you need to use a semicolon when creating the multi-value tags, when you edit in Properties and save, then open the tag in Mp3tag it will be viewed as \\ instead of ;

in mp3tag, use the \\ to create multi-value tags, but you have to hit Save Tag (if using the tag panel) to translate the \\ into the actual multi tag fields.

hope that makes sense. maybe you can drop some screenshots of what your seeing if that doesn't help.

unless maybe you're referring to Mp3tag only displaying the 1st value of a multi-tag in Column view...that is normal.
that a look at my screen shot:



This post has been edited by mrinferno: Apr 29 2009, 20:17
Go to the top of the page
+Quote Post
Harm
post Apr 30 2009, 00:51
Post #3





Group: Members
Posts: 76
Joined: 27-April 09
From: The Netherlands
Member No.: 69311



Probably the problem is in a difference in the ID2v2.4 implementation in both programs, but I'm doing exactly what you do, but it doesn't work. It does work if I create multiple values in foobar - lets say I write "a;b;c" in foobar, it shows as "a\\b\\c" in mp3tag, as expected. The problem it the other way around. If I write "a\\b\\c" in mp3tag (and save ofcourse), it shows just "a" in foobar.

By the way: I did set the used tag fiels as multi value in properties\advanced\display\properties dialog\multivalue fields.
Go to the top of the page
+Quote Post
dano
post Apr 30 2009, 11:19
Post #4





Group: Members (Donating)
Posts: 395
Joined: 2-March 04
Member No.: 12414



foobar seems to refuse to write multiple values to the TPUB frame (Publisher) the way it does with other frames.
If you write "a;b" in that tag it literally writes this in the frame.
If you add "publisher" to the multi value tags in the advanced properties, and then write "a;b" foobar creates a TXXX frame with a correct multi value tag but not a TPUB frame.
But I don't know why it's doing this.
Go to the top of the page
+Quote Post
Harm
post Apr 30 2009, 13:24
Post #5





Group: Members
Posts: 76
Joined: 27-April 09
From: The Netherlands
Member No.: 69311



I don't know about the technical details as you seem to do, but I do know that foobar is able to write multiple values to the publisher tag (which I did add to the list of multi value tags in the advanced properties), because I can assign multiple tags in foobar, which do show up in mp3tag. So far no problem. Once I save in mp3tag, however, al but the first value disappear in foobar. This happens even if I don't change anything in mp3tag and just hit 'save'. So to me it seems that the problem is that the separator that mp3tag writes to file is recognised as end of value string, instead of as separator.

I did some more testing and it seems that you are right that te problem is specific to this tag, or at least that multiple values in mp3tag assigned to the artist tag and in the genre tag are correctly recognised in foobar.

Maybe one of the foobar developers could have a look at this problem? It could be a bug.
Go to the top of the page
+Quote Post
mrinferno
post Apr 30 2009, 14:40
Post #6





Group: Members
Posts: 135
Joined: 19-June 07
Member No.: 44533



it definitely appears to be related to the Publisher tag (TPUB), i was able to reproduce your issue on my machine using both v2.3 & v2.4 tags.
my other custom tags work fine, Style, Mood, Theme, etc and Genre works fine as well.
Go to the top of the page
+Quote Post
Harm
post Apr 30 2009, 15:34
Post #7





Group: Members
Posts: 76
Joined: 27-April 09
From: The Netherlands
Member No.: 69311



There seems to be a bug in how foobar reads the publisher tag. Multiple values written in this tag by mp3tag are not read by foobar. See this post for more details. Could one of the foobar developers have a look, please?

....

I reported this issue as a possible bug in the support forum. I suggest anybody who wants to reply to do so to that topic, as it seems to be a bug.

Threads now merged

This post has been edited by shakey_snake: Jul 18 2010, 19:55
Reason for edit: Also merged posts...
Go to the top of the page
+Quote Post
pmj1989
post Jul 18 2010, 19:50
Post #8





Group: Members
Posts: 11
Joined: 9-March 10
Member No.: 78879



Any chance for this getting fixed?
Go to the top of the page
+Quote Post
pone
post Aug 11 2011, 14:27
Post #9





Group: Members
Posts: 19
Joined: 11-April 10
Member No.: 79789



QUOTE (pmj1989 @ Jul 18 2010, 19:50) *
Any chance for this getting fixed?


+1 for getting it fixed

It's quite annoying. I tag all my files with mp3tag using a discogs web script, and there multiple publishers/labels are quite often.
Go to the top of the page
+Quote Post
MordredKLB
post Jan 18 2013, 21:10
Post #10





Group: Members
Posts: 198
Joined: 1-May 09
From: Austin, TX
Member No.: 69413



It appears this behavior still exists and there's no good work around. I would have figured when Peter redid the multi-value stuff for tags this would have been fixed, but I guess he missed it.

This post has been edited by MordredKLB: Jan 18 2013, 21:10
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 19th September 2014 - 22:16