IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

32 Pages V  « < 14 15 16 17 18 > »   
Reply to this topicStart new topic
QAAC: discussion, questions, feature requests, etc., [originally a thread for a feature request]
lunkhead
post Feb 19 2013, 06:00
Post #376





Group: Members
Posts: 31
Joined: 27-February 07
Member No.: 41018



Duration:
qaac 1.47 q73: 3wk 0d 8:34:06.898 (81 375 388 218 samples)
FLAC and LAME: 3wk 0d 8:34:06.899 (81 375 388 229 samples)

I noticed foobar2000 incorrectly adds the total sample size of large number of items. It's always very slightly less. It's not noticeable when the list is small. Just an observation.

This post has been edited by lunkhead: Feb 19 2013, 06:00
Go to the top of the page
+Quote Post
lvqcl
post Feb 19 2013, 15:45
Post #377





Group: Developer
Posts: 3468
Joined: 2-December 07
Member No.: 49183



Do you have HE-AAC files ?
Go to the top of the page
+Quote Post
sluggy
post Mar 1 2013, 01:44
Post #378





Group: Members
Posts: 59
Joined: 22-June 12
Member No.: 100900



[qaac] release 2.16 (refalac 1.16)
posted 14 hours ago by nu 774
Read and handle multichannel layout of TAK files.
Write fact chunk when decoding into WAVEFORMATEXTENSIBLE format. As far as I can see, even WMP is not in honor of the fact chunk, so this would be pretty much useless. However, since it looks like RIFF/WAV spec require it in WAVEFORMATEXTENSIBLE, this was implemented to be more spec compliant. fact chunk is not written on piped output or WAVEFORMATEX format.
Automatically kill progress message when stderr is connected to nothing.

https://sites.google.com/site/qaacpage/cabinet
Go to the top of the page
+Quote Post
hellside
post Mar 4 2013, 03:46
Post #379





Group: Members
Posts: 2
Joined: 30-January 13
Member No.: 106282



I just run into QACC, and I am wondering which is better, TVBR127 or cvbr256?
some say that cvbr sometimes reach 400 br

just need a quick word, thanks!
Go to the top of the page
+Quote Post
eahm
post Mar 4 2013, 04:02
Post #380





Group: Members
Posts: 1171
Joined: 11-February 12
Member No.: 97076



TVBR 127 = ~320kbps

You should ABX, you'll be surprise how low you can go with AAC.

I use -V73 (~150kbps) just because I want to use "transparent for me" +1. I like AAC @~128kbps and since -V63 gives ~135kbps (almost all the time around ~100kbps with my music) I use -V63 + 1 (just in case) = -V73.

This post has been edited by eahm: Mar 4 2013, 04:04
Go to the top of the page
+Quote Post
LigH
post Mar 4 2013, 09:07
Post #381





Group: Members
Posts: 164
Joined: 20-November 01
Member No.: 503



I know what you mean ... everything was fine with "oggenc2 -q 4" until I heard echoes in the break beats of "Prodigy: Your Love (Remix) — Experience". There are always extraordinary exceptions.


--------------------
http://forum.gleitz.info - das deutsche doom9/Gleitz-Forum
Go to the top of the page
+Quote Post
o-l-a-v
post Mar 19 2013, 14:02
Post #382





Group: Members
Posts: 135
Joined: 18-July 12
From: Norway
Member No.: 101545



[qaac] release 2.17 (refalac 1.17)
posted 13 minutes ago by nu 774

Can't find the changelog yet

"
Fixed github issue 27 (regression on 1.26). --decode was writing invalid wav file.
Added --gapless-mode option (same as fdkaac).
Interestingly, iTunes seems to support both of iTunSMPB and ISO standard gapless mode. QuickTime supports only the latter. In the past, I thought QT silently assumes 2112 samples of delay. However, it turned out that QT actually looks elst media_time when sbgp and sgpd are present, so it can be used generally (as described in QTFF spec).

As far as I know, iTunes is the only music player that supports gapless playback in both way.
"

Download: https://sites.google.com/site/qaacpage/cabi...rects=0&d=1

This post has been edited by o-l-a-v: Mar 19 2013, 14:34
Go to the top of the page
+Quote Post
ktf
post Mar 19 2013, 15:02
Post #383





Group: Members
Posts: 432
Joined: 22-March 09
From: The Netherlands
Member No.: 68263



QUOTE (o-l-a-v @ Mar 19 2013, 14:02) *
Fixed github issue 27 (regression on 1.26). --decode was writing invalid wav file.

I reported that issue a few hours ago and apparently it's already fixed? That's really, really fast!


--------------------
Music: sounds arranged such that they construct feelings.
Go to the top of the page
+Quote Post
nu774
post Mar 19 2013, 15:19
Post #384





Group: Developer
Posts: 565
Joined: 22-November 10
From: Japan
Member No.: 85902



QUOTE (ktf @ Mar 19 2013, 23:02) *
QUOTE (o-l-a-v @ Mar 19 2013, 14:02) *
Fixed github issue 27 (regression on 1.26). --decode was writing invalid wav file.

I reported that issue a few hours ago and apparently it's already fixed? That's really, really fast!

Thanks for reporting. It was simply due to missing initialization of one new boolean flag variable introduced on 1.26, and was quite easy to fix.
Maybe it could have been caught earlier by the compiler warning if I had killed tons of stupid C4244 or something (casting to smaller type).
Go to the top of the page
+Quote Post
lvqcl
post Mar 19 2013, 16:26
Post #385





Group: Developer
Posts: 3468
Joined: 2-December 07
Member No.: 49183



1.26 or 2.16 ?
Go to the top of the page
+Quote Post
nu774
post Mar 19 2013, 17:22
Post #386





Group: Developer
Posts: 565
Joined: 22-November 10
From: Japan
Member No.: 85902



QUOTE (lvqcl @ Mar 20 2013, 00:26) *
1.26 or 2.16 ?

Oh, sorry. I meant 2.16.
Go to the top of the page
+Quote Post
me7
post Mar 19 2013, 19:42
Post #387





Group: Members
Posts: 180
Joined: 23-August 06
Member No.: 34375



...so, if I want gapless playback to work across most players/devices, what --gapless-mode should I choose? The default is "iTunSMPB only".

EDIT: To be clearer: Why is "iTunSMPB only" preferred over "both"?

This post has been edited by me7: Mar 19 2013, 19:48
Go to the top of the page
+Quote Post
nu774
post Mar 20 2013, 02:10
Post #388





Group: Developer
Posts: 565
Joined: 22-November 10
From: Japan
Member No.: 85902



QUOTE (me7 @ Mar 20 2013, 03:42) *
...so, if I want gapless playback to work across most players/devices, what --gapless-mode should I choose? The default is "iTunSMPB only".

EDIT: To be clearer: Why is "iTunSMPB only" preferred over "both"?

It's default not because it's considered superior, but it's backward compatible and conservative.
Probably "both" will do no harm, but I cannot assure that. Other encoders (including iTunes) only write iTunSMPB.
Go to the top of the page
+Quote Post
me7
post Mar 20 2013, 12:32
Post #389





Group: Members
Posts: 180
Joined: 23-August 06
Member No.: 34375



You've got a point. Even if the ISO specification says something else, it might be better to do "what all other encoders do" wink.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
db1989
post Mar 21 2013, 15:00
Post #390





Group: Super Moderator
Posts: 5275
Joined: 23-June 06
Member No.: 32180



I just removed blatant spam, and a full quote thereof by a regular member, from a user whose name began with “laptop” and whose post consisted of an 1.5 year–old paragraph by nu774 copied and pasted and with a link to an external website added. Please think about things such as usernames and links before replying!
Go to the top of the page
+Quote Post
LigH
post Mar 21 2013, 15:19
Post #391





Group: Members
Posts: 164
Joined: 20-November 01
Member No.: 503



Some ad bots use this behaviour (quoting a previous posting) to cover their activity by pretending to refer to it.


--------------------
http://forum.gleitz.info - das deutsche doom9/Gleitz-Forum
Go to the top of the page
+Quote Post
robertcollier4
post Mar 31 2013, 21:59
Post #392





Group: Members
Posts: 33
Joined: 25-November 12
Member No.: 104754



Is it possible to use qaac as an audio encoder in GraphEdit? I would like to connect the ffdshow audio decoder output to qaac encoder. I am currently having to do ffdshow audio decoder -->WAV Dest --> File writer. Then convert the WAV file on hard dive with qaac.

Given that qaac can already accept piped input - is there any way to set this up in graphedit to pass its output to a command-line program? If not, then please add it as a feature request to have a qaac output filter for GraphEdit. Thanks.
Go to the top of the page
+Quote Post
nu774
post Apr 1 2013, 03:19
Post #393





Group: Developer
Posts: 565
Joined: 22-November 10
From: Japan
Member No.: 85902



QUOTE (robertcollier4 @ Apr 1 2013, 05:59) *
Given that qaac can already accept piped input - is there any way to set this up in graphedit to pass its output to a command-line program?
It might be possible by creating special audio writer/renderer filter or something to stream audio to a pipe, but I've never heard of such things.

QUOTE (robertcollier4 @ Apr 1 2013, 05:59) *
If not, then please add it as a feature request to have a qaac output filter for GraphEdit. Thanks.
Why don't you just pipe from ffmpeg instead of graphedit+ffdshow ?
I don't feel like writing dshow encoder filters.
Go to the top of the page
+Quote Post
eahm
post Apr 2 2013, 03:21
Post #394





Group: Members
Posts: 1171
Joined: 11-February 12
Member No.: 97076



CODE
-V63 --adts --no-delay -o %d -
gives me "Conversion failed: Unsupported format or corrupted file".

What am I missing?

This post has been edited by eahm: Apr 2 2013, 03:21
Go to the top of the page
+Quote Post
nu774
post Apr 2 2013, 05:22
Post #395





Group: Developer
Posts: 565
Joined: 22-November 10
From: Japan
Member No.: 85902



QUOTE (eahm @ Apr 2 2013, 11:21) *
CODE
-V63 --adts --no-delay -o %d -
gives me "Conversion failed: Unsupported format or corrupted file".

What am I missing?

Try with older version of fb2k.

Go to the top of the page
+Quote Post
eahm
post Apr 2 2013, 06:32
Post #396





Group: Members
Posts: 1171
Joined: 11-February 12
Member No.: 97076



I went all back to 1.1.18 but nothing, same error.



This post has been edited by eahm: Apr 2 2013, 06:36
Go to the top of the page
+Quote Post
nu774
post Apr 2 2013, 07:28
Post #397





Group: Developer
Posts: 565
Joined: 22-November 10
From: Japan
Member No.: 85902



QUOTE (eahm @ Apr 2 2013, 14:32) *
I went all back to 1.1.18 but nothing, same error.

It seems fb2k tries to copy tags on the resulting ADTS file after encoding, and fails.
You can try converting first to an intermediate file, then convert it to ADTS.
Use AIFF (for example) as the intermediate file format, since fb2k doesn't support tags on AIFF.

Otherwise, you can cheat fb2k by passing qaac "-o %d.aac" or something as output filename (an extra ".aac" extension is appended to the output filename).
fb2k will show error, but resulting file will not be removed by fb2k, since it's named different from what fb2k thinks.
Go to the top of the page
+Quote Post
sohm
post Apr 9 2013, 16:13
Post #398





Group: Members
Posts: 1
Joined: 9-April 13
Member No.: 107592



nu774, firstly many thanks for qaac!

i've encountered a rather strange glitch trying to encode in HE-AAC:
output file's length(in seconds) is exactly 50% of the input.
meanwhile, qaac.exe command line output displays correct processed length in seconds, also no complaints in --verbose mode except that it runs suspiciously fast.

CODE
..\qaac_2.17\qaac>qaac --verbose --he test1.wav
qaac 2.17, CoreAudioToolbox 7.9.8.2

test2.m4a
Using default channel layout.
Output layout: Stereo
AAC-HE Encoder, CVBR 80kbps, Quality 96
[100.0%] 7:11.506/7:11.506 (28.8x), ETA 0:00.000
19029444/19029444 samples processed in 0:15.000
Overall bitrate: 88.272kbps
423/423 chunks written (optimizing)

..\qaac_2.17\qaac>qaac --verbose test2.wav
qaac 2.17, CoreAudioToolbox 7.9.8.2

test2.m4a
Using default channel layout.
Output layout: Stereo
AAC-LC Encoder, TVBR q91, Quality 96
[100.0%] 7:11.506/7:11.506 (25.1x), ETA 0:00.000
19029444/19029444 samples processed in 0:17.234
Overall bitrate: 213.081kbps
423/423 chunks written (optimizing)


test1.m4a
4.57MB (4 802 231 bytes)
3:35.753 (9514722 samples)

test2.m4a
11.0MB (11 571 769 bytes)
7:11.507 (19029444 samples)

9514722*2=19029444 )))

apart from this issue with --he, AAC-LC performs flawlessly in both --tvbr or --cvbr modes.
any suggestions much appreciated))
Go to the top of the page
+Quote Post
Big_Berny
post May 9 2013, 17:12
Post #399





Group: Members
Posts: 242
Joined: 9-February 03
Member No.: 4921



Hi
I try to use qaac for transcoding in subsonic. I want to transcode my 256Kbit/s AAC to like 96 KBit/s AAC. I know that's evil tongue.gif, but I need iot for streaming if I have a bad mobile connection.

I tried this transcoding command:
Step 1: faad -w %s
Step 2: qaac -a %bk --adts - -

It seems to work but at the end of transcoding I always get a error message "Cannot seek back the input". Does someone has an idea why this happens?

CODE
...SHORTENED...
[5/9/13 5:57:11 PM CEST]    DEBUG    InputStreamReaderThread    (c:\subsonic\transcode\faad) 99% decoding D:\Users\Admin\Music\iTunes\iTunes Media\Music\Absolute Beginner\The Early Years 1992-1994\05 Planet 2000.m4a.
[5/9/13 5:57:11 PM CEST]    DEBUG    InputStreamReaderThread    (c:\subsonic\transcode\faad) Decoding D:\Users\Admin\Music\iTunes\iTunes Media\Music\Absolute Beginner\The Early Years 1992-1994\05 Planet 2000.m4a took: 6.40 sec. 45.19x real-time.
[5/9/13 5:57:11 PM CEST]    DEBUG    InputStreamReaderThread    (c:\subsonic\transcode\qaac) 4:46.511 (45.3x)
[5/9/13 5:57:11 PM CEST]    DEBUG    InputStreamReaderThread    (c:\subsonic\transcode\qaac) 4:49.297 (45.2x)
[5/9/13 5:57:11 PM CEST]    DEBUG    InputStreamReaderThread    (c:\subsonic\transcode\qaac) 12758016/-1 samples processed in 0:06.395
[5/9/13 5:57:11 PM CEST]    DEBUG    InputStreamReaderThread    (c:\subsonic\transcode\qaac) Overall bitrate: 110.335kbps
[5/9/13 5:57:11 PM CEST]    DEBUG    InputStreamReaderThread    (c:\subsonic\transcode\qaac)
[5/9/13 5:57:11 PM CEST]    DEBUG    InputStreamReaderThread    (c:\subsonic\transcode\qaac) stdin.aac
[5/9/13 5:57:11 PM CEST]    DEBUG    InputStreamReaderThread    (c:\subsonic\transcode\qaac) ERROR: Cannot seek back the input
Go to the top of the page
+Quote Post
lvqcl
post May 9 2013, 17:31
Post #400





Group: Developer
Posts: 3468
Joined: 2-December 07
Member No.: 49183



Try "qaac -a %bk --adts - -o -"
(if you want qaac to output to stdout)

This post has been edited by lvqcl: May 9 2013, 17:33
Go to the top of the page
+Quote Post

32 Pages V  « < 14 15 16 17 18 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 25th December 2014 - 05:48