IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

103 Pages V  « < 58 59 60 61 62 > »   
Reply to this topicStart new topic
Album Art Downloader XUI, A tool for downloading cover art
ton
post Oct 24 2010, 14:13
Post #1476





Group: Members
Posts: 75
Joined: 29-June 03
Member No.: 7453



QUOTE (AlexVallat @ Oct 24 2010, 00:16) *
If you've already got the latest versions of the scripts, then please let me know the artist and album you were searching for, and which scripts were not returning any results, and I'll look into it for you.
Alex


Thanks for your reply.
I updated the scripts but that does not help. Btw, I said that I sometimes get results but on second thought I think that that probably were local files.
It doesn't matter what album or artist I search for. Even when I enter, for instance only, artist "Bob Dylan" (without quotes of course), nothing is found. I see the progress bar on all search engines for some time, then all stop and no covers are shown.
Because I saw that .NET Framework 4 is installed on my pc, I even uninstalled it and installed 3.5, but that doesnt help either.
Moreover I have this problem on my wife's pc and my laptop as well, both with Windows 7. (I also tried running AAD in Windows XP compatibility mode).

Go to the top of the page
+Quote Post
AlexVallat
post Oct 24 2010, 17:00
Post #1477





Group: Developer
Posts: 1067
Joined: 31-July 06
Member No.: 33465



QUOTE (ton @ Oct 24 2010, 14:13) *
I see the progress bar on all search engines for some time, then all stop and no covers are shown.
Because I saw that .NET Framework 4 is installed on my pc, I even uninstalled it and installed 3.5, but that doesnt help either.
Moreover I have this problem on my wife's pc and my laptop as well, both with Windows 7. (I also tried running AAD in Windows XP compatibility mode).

XP Compatibility mode should not be turned on, AAD is developed under Windows 7 and requires no compatibility flags. From what you are describing, it looks like AAD is not able to download data from the internet. Do you have firewall software which might be blocking it? Or do you use a proxy server to connect to the internet?
Go to the top of the page
+Quote Post
ton
post Oct 24 2010, 18:54
Post #1478





Group: Members
Posts: 75
Joined: 29-June 03
Member No.: 7453



QUOTE (AlexVallat @ Oct 24 2010, 08:00) *
XP Compatibility mode should not be turned on, AAD is developed under Windows 7 and requires no compatibility flags. From what you are describing, it looks like AAD is not able to download data from the internet. Do you have firewall software which might be blocking it? Or do you use a proxy server to connect to the internet?


I don't use a proxy server and only have Windows Firewall. I tried it with Windows Firewall disabled, but that didn't make a difference.
But meanwhile I did get results sometimes but very randomly. Maybe 1 out of of 7 of 8 attempts I almost immediately get covers for a certain album, but the other times nothing is returned for the same album.
Go to the top of the page
+Quote Post
AlexVallat
post Oct 24 2010, 20:33
Post #1479





Group: Developer
Posts: 1067
Joined: 31-July 06
Member No.: 33465



QUOTE (ton @ Oct 24 2010, 18:54) *

Let's take this out of the thread - I've sent you a PM. If we come up with a solution of general interest I'll post it here too.
Go to the top of the page
+Quote Post
Brand
post Oct 26 2010, 17:06
Post #1480





Group: Members
Posts: 317
Joined: 27-November 09
Member No.: 75355



Does .NET Framework 3.5.1 under "Windows features" in Win 7 need to be turned on for this to work?

I've never had problems with other programs that need .NET otherwise with that thing disabled.
Go to the top of the page
+Quote Post
AlexVallat
post Oct 26 2010, 18:13
Post #1481





Group: Developer
Posts: 1067
Joined: 31-July 06
Member No.: 33465



QUOTE (Brand @ Oct 26 2010, 17:06) *
Does .NET Framework 3.5.1 under "Windows features" in Win 7 need to be turned on for this to work?
I would have thought so. It is a .net 3.5 application after all. Of course, if you've managed to get it to work without that feature turned on then I'm not going to argue the point!
Go to the top of the page
+Quote Post
Brand
post Oct 26 2010, 18:36
Post #1482





Group: Members
Posts: 317
Joined: 27-November 09
Member No.: 75355



I've enabled that and it's working now! smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
icon123
post Oct 31 2010, 04:08
Post #1483





Group: Members
Posts: 1
Joined: 31-October 10
Member No.: 85086



Nevermind - This is a great program!

This post has been edited by icon123: Oct 31 2010, 04:22
Go to the top of the page
+Quote Post
AlexVallat
post Nov 7 2010, 12:52
Post #1484





Group: Developer
Posts: 1067
Joined: 31-July 06
Member No.: 33465



Album Art Downloader XUI v0.37 Released

This release fixes up some scripts, and adds a couple of requested command line parameters:

/new ensures that a new window is opened by the command line. If this isn't specified, and you have "Open search results in new window" checked, and there is only one window open, then that window would be replaced by any new search initiated by the command line.

/minimized makes any window shown by the command line start minimized. It doesn't affect already open windows.

/config opens notepad showing your Album Art Downloader user.config file. This is just a shortcut to avoid having to search for the file under %LOCALAPPDATA%\AlbumArtDownloader manually. Generally, you shouldn't need to change anything in this file directly.

However, I have added a new hidden setting which can be enabled by editing the user.config file, called UseSystemCodepageForID3Tags. The ID3 specification states that tags must either be in Unicode, or Latin1 encoding. Unfortunately, some software produces incorrect tags, encoding them with the system codepage instead. This isn't a problem if your system codepage is Latin1, but if you're running a different locale version of Windows, then it's likely to be your locale-default codepage, not Latin1.

Basically, if you're running non-English Windows, and tags you've saved are showing up mangled or with invalid characters when read by the File Browser in Album Art Downloader (and you don't want to fix whatever software you are using to write these tags that's doing it wrong), then you can search for this property in the user.config file and change it from False to True. This will fix the display of those tags, but may mean that tags in files which have been written correctly in Latin1 may show up mangled or with invalid characters.

(Also: this is the first release since I moved to using Visual Studio 2010 for development, but it still targets .NET 3.5, not 4.0, so it shouldn't mean any changes for users.)

Download:
AlbumArtDownloaderXUI.exe (Installer. Recommended)
AlbumArtDownloaderXUI.zip (zip archive for those who don't like installers)
.NET Framework 3.5 SP1 (required, except for Windows 7)
Go to the top of the page
+Quote Post
iQwerty
post Nov 7 2010, 15:06
Post #1485





Group: Members
Posts: 9
Joined: 23-June 08
Member No.: 54761



Is it possible to let the program just download the first lastfm cover it finds?

Because with this run command:

"C:\Program Files\AlbumArtDownloader\AlbumArt.exe" /ar "%artist%" /al "%album%" /mn 300 /mx 1000 /s "LastFM Cover" /path "$replace(%_path%,%_filename_ext%,)cover.jpg" /t f /autoclose

I basically always find the correct cover. Would be nice if the process could be automated for my whole library, instead of having to run it for every album and hit save each time


--------------------
Do YOU hear the difference? www.mp3ornot.com
Go to the top of the page
+Quote Post
AlexVallat
post Nov 7 2010, 15:23
Post #1486





Group: Developer
Posts: 1067
Joined: 31-July 06
Member No.: 33465



QUOTE (iQwerty @ Nov 7 2010, 15:06) *
Is it possible to let the program just download the first lastfm cover it finds?

Yes, if you're feeling lucky. Start the file browser, or foobar browser from within AAD, and make sure it can find all your albums. Once you've selected all the albums you want to automatically get the first lastfm cover for, check that the option "Automatically download and save the first result that meets set criteria" is selected (click the options link to show it). From your command line, you want the image to be called cover.jpg, so in the "Specify path to find images" box, remove the "Folder%preset%.%extension%|" so that just the "Cover%preset%.%extension%" part remains (you can put the Folder part after the Cover part, if you like, so it will also look for Folder.jpg when checking if there are existing images - the important thing is that the start of that string is the name you want the images to be automatically saved as, in this case "cover").

Then, click the Get Artwork for Selection button, and the automatic image downloader window will appear.

In this window you can set the minimum and maximum size for the image to 300 and 1000, like your command line, and make sure only the LastFM Cover source is checked on the list of sources on the right. Hit the Start button, and let it do its thing.

Alex
Go to the top of the page
+Quote Post
iQwerty
post Nov 7 2010, 15:50
Post #1487





Group: Members
Posts: 9
Joined: 23-June 08
Member No.: 54761



QUOTE (AlexVallat @ Nov 7 2010, 16:23) *
QUOTE (iQwerty @ Nov 7 2010, 15:06) *
Is it possible to let the program just download the first lastfm cover it finds?

Yes, if you're feeling lucky. Start the file browser, or foobar browser from within AAD, and make sure it can find all your albums. Once you've selected all the albums you want to automatically get the first lastfm cover for, check that the option "Automatically download and save the first result that meets set criteria" is selected (click the options link to show it). From your command line, you want the image to be called cover.jpg, so in the "Specify path to find images" box, remove the "Folder%preset%.%extension%|" so that just the "Cover%preset%.%extension%" part remains (you can put the Folder part after the Cover part, if you like, so it will also look for Folder.jpg when checking if there are existing images - the important thing is that the start of that string is the name you want the images to be automatically saved as, in this case "cover").

Then, click the Get Artwork for Selection button, and the automatic image downloader window will appear.

In this window you can set the minimum and maximum size for the image to 300 and 1000, like your command line, and make sure only the LastFM Cover source is checked on the list of sources on the right. Hit the Start button, and let it do its thing.

Alex


Amazing!!! Just downloaded about 300 covers with a single click!!!

Thanks for this program, really made my music library even better!


--------------------
Do YOU hear the difference? www.mp3ornot.com
Go to the top of the page
+Quote Post
Jedi82
post Nov 8 2010, 10:05
Post #1488





Group: Members
Posts: 81
Joined: 8-November 02
From: Italy
Member No.: 3728



and what about mac users? sad.gifsad.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
AlexVallat
post Nov 8 2010, 10:21
Post #1489





Group: Developer
Posts: 1067
Joined: 31-July 06
Member No.: 33465



QUOTE (Jedi82 @ Nov 8 2010, 10:05) *
and what about mac users? sad.gifsad.gif
Out of luck, I'm afraid. Mono might someday gain WPF libraries, and if it does, they might just run on Mac OS too, in which case it could potentially be possible to run it on a Mac. I wouldn't count on it, though. Certainly there won't be any official support for it on Mac OS from me - I won't ever own a Mac, or develop specifically for one.

Alex
Go to the top of the page
+Quote Post
tuxman
post Nov 8 2010, 11:24
Post #1490





Group: Members
Posts: 188
Joined: 24-April 07
From: Northern Germany
Member No.: 42855



[pointless flame]
QUOTE (AlexVallat @ Nov 8 2010, 11:21) *
QUOTE (Jedi82 @ Nov 8 2010, 10:05) *
and what about mac users? sad.gifsad.gif
Out of luck, I'm afraid.

As always. That's what they chose.
[/pointless flame]

Thanks for your great work, I still like your continuous improvements. smile.gif


--------------------
audiophile // FLAC and Vorbis user // Winamp addict
Go to the top of the page
+Quote Post
the_miker
post Nov 8 2010, 20:39
Post #1491





Group: Members
Posts: 11
Joined: 5-November 03
From: Upstate NY
Member No.: 9676



Hey Alex,

Can you see if something changed on VGMdb's end? I'm not getting any results from their site no matter what I search for. I've tried it with and without login credentials in the vgmdb.boo file. No errors or anything in AAD, the search just comes up empty every time.


--------------------
http://twitter.com/the_miker
Go to the top of the page
+Quote Post
AlexVallat
post Nov 9 2010, 10:14
Post #1492





Group: Developer
Posts: 1067
Joined: 31-July 06
Member No.: 33465



QUOTE (the_miker @ Nov 8 2010, 20:39) *
Can you see if something changed on VGMdb's end?
Argh, wish I'd spotted that before releasing 0.37. I've put up an updated script that should fix it. You'll have to re-enter your username and password into it after it updates, though.
Go to the top of the page
+Quote Post
the_miker
post Nov 10 2010, 04:54
Post #1493





Group: Members
Posts: 11
Joined: 5-November 03
From: Upstate NY
Member No.: 9676



QUOTE (AlexVallat @ Nov 9 2010, 05:14) *
Argh, wish I'd spotted that before releasing 0.37. I've put up an updated script that should fix it. You'll have to re-enter your username and password into it after it updates, though.

That fixed it. Thanks man!


--------------------
http://twitter.com/the_miker
Go to the top of the page
+Quote Post
sle118
post Nov 10 2010, 23:06
Post #1494





Group: Members
Posts: 9
Joined: 22-October 09
Member No.: 74219



QUOTE (AlexVallat @ Nov 7 2010, 06:52) *
Album Art Downloader XUI v0.37 Released


Alex, I took the latest version which created a problem with the save location. When launching the program from the context menu, images are no longer saved under the directory where music file was found.

Any hint on how to fix this?
Go to the top of the page
+Quote Post
AlexVallat
post Nov 11 2010, 09:07
Post #1495





Group: Developer
Posts: 1067
Joined: 31-July 06
Member No.: 33465



QUOTE (sle118 @ Nov 10 2010, 23:06) *
When launching the program from the context menu, images are no longer saved under the directory where music file was found.

Could you tell me what you have in the box "Specify path to find images" in the File Browser window? (click the Options link to show it). There was a small fix in the behaviour of paths with ".." in them when file path pattern matching was enabled, but this shouldn't have caused the issue you describe.

Alex
Go to the top of the page
+Quote Post
sle118
post Nov 11 2010, 13:47
Post #1496





Group: Members
Posts: 9
Joined: 22-October 09
Member No.: 74219



QUOTE (AlexVallat @ Nov 11 2010, 03:07) *
QUOTE (sle118 @ Nov 10 2010, 23:06) *
When launching the program from the context menu, images are no longer saved under the directory where music file was found.

Could you tell me what you have in the box "Specify path to find images" in the File Browser window? (click the Options link to show it).


This is odd.

Here is what was the problem
  1. Right click on a folder (context menu)
  2. Choose Browse for album art...
  3. Select the album where artwork is missing and click get artwork for selection
  4. The default save folder is user\picture\...


I tried again this morning, and now in place of the default folder I see "This path was set automatically from the browser..."

So all is back to normal; false alarm.

thank you!

p.s. You should have a donation link somewhere. This would allow me to pay you a beer or something.



Go to the top of the page
+Quote Post
AlexVallat
post Nov 11 2010, 13:56
Post #1497





Group: Developer
Posts: 1067
Joined: 31-July 06
Member No.: 33465



QUOTE (sle118 @ Nov 11 2010, 13:47) *
p.s. You should have a donation link somewhere. This would allow me to pay you a beer or something.

Glad it's back to working again now. There's a Donations link under the Help menu; I don't want to be too pushy about it, but I think I'll put one on the first post of this thread too. Any beer money is gratefully received here: donations

Thanks,

Alex
Go to the top of the page
+Quote Post
sle118
post Nov 11 2010, 14:12
Post #1498





Group: Members
Posts: 9
Joined: 22-October 09
Member No.: 74219



QUOTE (AlexVallat @ Nov 11 2010, 07:56) *
QUOTE (sle118 @ Nov 11 2010, 13:47) *
p.s. You should have a donation link somewhere. This would allow me to pay you a beer or something.

Glad it's back to working again now. There's a Donations link under the Help menu; I don't want to be too pushy about it, but I think I'll put one on the first post of this thread too. Any beer money is gratefully received here: donations


You could just embed a paypal icon somewhere in the app. It's so useful I think it would encourage people to contribute. I am a developer myself and have a sense of how many hours were spent on this.

You live in the UK? Life is expensive there (I lived in Beaconsfield for about 8 months) so I tried giving enough for a trip to the pub.

cheers
Go to the top of the page
+Quote Post
AlexVallat
post Nov 11 2010, 14:49
Post #1499





Group: Developer
Posts: 1067
Joined: 31-July 06
Member No.: 33465



QUOTE (sle118 @ Nov 11 2010, 14:12) *
Thanks, I appreciate it!

I'd consider having a graphical paypal donation button in the installer, but not in the app itself. I think it looks awful, and dislike seeing it in other apps I use - so it would be hypocritical of me to include it in my own. Even the menu entry can be easily removed if it offends, just hover the mouse over it and press the delete key.

Alex
Go to the top of the page
+Quote Post
SoulsCollective
post Nov 11 2010, 18:51
Post #1500





Group: Members
Posts: 5
Joined: 4-February 10
From: Western Australi
Member No.: 77848



Great app, have been using it since it first came out.

However, something seems to have broken with the latest 0.37 release - Foobar integration no longer works. I've made sure I have the latest version of the COM server files installed and the latest Foobar, and tried uninstalling and reinstalling both Foobar and AAD - 0.37 just gives me a fatal error, followed by the logs, when I click File -> New -> Foobar browser. Can post logs on request. 0.36 works fine.
Go to the top of the page
+Quote Post

103 Pages V  « < 58 59 60 61 62 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 22nd September 2014 - 21:14