IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages V  « < 3 4 5  
Reply to this topicStart new topic
WinMP3Packer Beta released, GUI front-end for mp3packer.pl script
gramouk
post Oct 18 2007, 16:42
Post #101





Group: Members
Posts: 8
Joined: 5-September 07
Member No.: 46820



Hi everyone!!!

I'm the bloke using a Mac and cdj's!
The easiest solution was to find a pc, hook on my drive and process all my vbrs.
Thing is: whatever i do, files are always output to 320kbps, whereas they only have a vbr bitrate of eg.182.
I want them to be 192, no point having them at 320.
can somone help me out.
thankyou
Go to the top of the page
+Quote Post
psyllium
post Oct 18 2007, 23:31
Post #102





Group: Members
Posts: 75
Joined: 29-December 05
Member No.: 26730



QUOTE (gramouk @ Oct 19 2007, 01:42) *
Hi everyone!!!

I'm the bloke using a Mac and cdj's!
The easiest solution was to find a pc, hook on my drive and process all my vbrs.
Thing is: whatever i do, files are always output to 320kbps, whereas they only have a vbr bitrate of eg.182.
I want them to be 192, no point having them at 320.
can somone help me out.
thankyou


Hey,

The problem there is that some parts of the file require 320kbps, in which case the whole file must end up being 320kbps in order to keep the bitrate 'constant'. There's not a lot that mp3packer can do in this case.
Go to the top of the page
+Quote Post
gramouk
post Dec 12 2007, 15:59
Post #103





Group: Members
Posts: 8
Joined: 5-September 07
Member No.: 46820



Hey seriously guys, I'd pay good money to someone that would release a nice GUI MAC version!!!
That would save my life, as no one is capable of a good ripping out there! My CDJs would love you long time!!! lol
Is somone ready to take the challenge...?
Thanx a lot folks! biggrin.gif

This post has been edited by gramouk: Dec 12 2007, 16:00
Go to the top of the page
+Quote Post
Lys
post Mar 12 2008, 19:55
Post #104





Group: Members
Posts: 15
Joined: 1-December 05
Member No.: 26140



Would it be possible to provide a version that uses multiple files at once? IE 2 for dual core so that 2 can happen at same time for double speed. As this is batch processing, it should be easy to do.
Go to the top of the page
+Quote Post
RobJK
post Mar 18 2008, 09:26
Post #105





Group: Members
Posts: 1
Joined: 18-March 08
Member No.: 52118



Hi,

First: Great program.
Second: Bug report smile.gif

The following file (http://rapidshare.com/files/100409709/Mich...l_Mix_.mp3.html]here[/url]) is shown as being CBR inside of WinMP3Packer, however playing it back in Winamp it's very obvious it's VBR (kbps jumps around all over the place).

I've tried:
1. Selecting Input Types ALL
2. Saved Setting: Convert to CBR in place (force)

but in both cases the file remains as VBR.

Any ideas/suggestions?


Ignore me, I'm being a muppet.

It worked fine. rolleyes.gif

This post has been edited by RobJK: Mar 18 2008, 09:45
Go to the top of the page
+Quote Post
Speckmade
post Mar 26 2008, 23:32
Post #106





Group: Members
Posts: 36
Joined: 15-February 05
Member No.: 19848



Why isn't WinMP3Packer Free Software? (the fact that you're a Linux user sounds like you're familiar with Free Software... smile.gif )
Go to the top of the page
+Quote Post
psyllium
post Jul 18 2008, 06:01
Post #107





Group: Members
Posts: 75
Joined: 29-December 05
Member No.: 26730



QUOTE (Lys @ Mar 13 2008, 04:55) *
Would it be possible to provide a version that uses multiple files at once? IE 2 for dual core so that 2 can happen at same time for double speed. As this is batch processing, it should be easy to do.


I've had this thought before but the main bottleneck with mp3packer is the hard disk access... if you were to process 2 x files at once, it'd just result in an excess of seeking around the hard disk and fragmentation of the destination files. smile.gif

QUOTE (Speckmade @ Mar 27 2008, 08:32) *
Why isn't WinMP3Packer Free Software? (the fact that you're a Linux user sounds like you're familiar with Free Software... smile.gif )


I would like to release the source - I got halfway through setting up a Sourceforge account at once stage and it was taking too long so I gave up (hmmmm see a pattern here, hehe...)

One of the stumbling blocks is I need to get some open source icons for it. I can't release the source as it is as it has some proprietary graphics in it.

If you want, I can send you the code sans graphics if you wanted a play around with it (or indeed, if you wanted to take over the project...)
Go to the top of the page
+Quote Post
aand16
post Sep 18 2008, 23:20
Post #108





Group: Members
Posts: 8
Joined: 28-December 05
Member No.: 26697



Links are broken sad.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
jaybeee
post Oct 21 2008, 11:21
Post #109





Group: Members
Posts: 410
Joined: 20-October 04
From: UK
Member No.: 17750



QUOTE (aand16 @ Sep 18 2008, 23:20) *
Links are broken sad.gif

http://wiki.hydrogenaudio.org/index.php?title=MP3packer wink.gif

I've tweaked the wiki and added a link to where you can download the latest WinMP3Packer version: 1.0.18-alpha.

In psyllium's original 1.0.18-alpha zip download release he included mp3packer.exe version 1.18. 1.0.18-alpha was released on 13-06-2007 and since then mp3packer version 1.20 has been released. I have thus added mp3packer version 1.20 to the zip download. I've also replaced the mp3packer.html with the latest one. All other files remain the same.

Hope this helps biggrin.gif


--------------------
http://www.health4ni.com/
Go to the top of the page
+Quote Post
botface
post Oct 21 2008, 14:33
Post #110





Group: Members
Posts: 360
Joined: 14-January 08
Member No.: 50483



QUOTE (jaybeee @ Oct 21 2008, 11:21) *
QUOTE (aand16 @ Sep 18 2008, 23:20) *

Links are broken sad.gif

http://wiki.hydrogenaudio.org/index.php?title=MP3packer wink.gif

I've tweaked the wiki and added a link to where you can download the latest WinMP3Packer version: 1.0.18-alpha.

In psyllium's original 1.0.18-alpha zip download release he included mp3packer.exe version 1.18. 1.0.18-alpha was released on 13-06-2007 and since then mp3packer version 1.20 has been released. I have thus added mp3packer version 1.20 to the zip download. I've also replaced the mp3packer.html with the latest one. All other files remain the same.

Hope this helps biggrin.gif


When I run WinMP3Packer I get an error
[indent]"The application failed to initialise properly (0xc0000135)"
I assume it's me doing something silly. Any ideas?


Edit for spelling

This post has been edited by botface: Oct 21 2008, 14:34
Go to the top of the page
+Quote Post
jaybeee
post Oct 21 2008, 20:58
Post #111





Group: Members
Posts: 410
Joined: 20-October 04
From: UK
Member No.: 17750



@botface: I just downloaded it and placed it in a clean directory and ran it against a 320kbps mp3 and it worked fine. So, at least it does work.

Do you have .NET 2.0 installed?

Other than that I do not know. I've used both mp3packer & WinMP3Packer (in their many version guises) since they were released. As a user and fan of WinMP3Packer I am just providing webspace for the package to be stored at since psyllium's webspace is dead. I am not looking after it other than that I'm afraid.

Perhaps try using mp3packer on the commandline. It's quite easy. Just read the help first etc and have a play.


--------------------
http://www.health4ni.com/
Go to the top of the page
+Quote Post
botface
post Oct 22 2008, 09:42
Post #112





Group: Members
Posts: 360
Joined: 14-January 08
Member No.: 50483



QUOTE (jaybeee @ Oct 21 2008, 20:58) *
@botface: I just downloaded it and placed it in a clean directory and ran it against a 320kbps mp3 and it worked fine. So, at least it does work.

Do you have .NET 2.0 installed?

It seems I didn't have.NEt 2.0. Now I've installed it everything works fine. Many thanks
Go to the top of the page
+Quote Post
imcclaskey
post Feb 15 2010, 10:19
Post #113





Group: Members
Posts: 1
Joined: 15-February 10
Member No.: 78180



main DL link is broken, but anyone wanting this, i found it here:

http://www.softpedia.com/progDownload/MP3-...load-33087.html

have fun!
Go to the top of the page
+Quote Post
chrizoo
post Mar 19 2010, 04:22
Post #114





Group: Members
Posts: 345
Joined: 25-March 08
Member No.: 52274



if you can still edit the OP, I would add somewhere that all actions taken by your tool are lossless. It might be obvious, but it is equally important.
Go to the top of the page
+Quote Post
psyllium
post Jun 6 2010, 07:10
Post #115





Group: Members
Posts: 75
Joined: 29-December 05
Member No.: 26730



Would be nice if I could figure out how to edit my old posts! Anyway I've found the latest download for this program at:
http://jaybeee.themixingbowl.org/winmp3pac....0.18-alpha.zip

My old webspace appears dead, sorry about that everyone. I should check with my friend to see if I can resurrect it somehow.
Go to the top of the page
+Quote Post
kwanbis
post Aug 14 2010, 16:53
Post #116





Group: Developer (Donating)
Posts: 2362
Joined: 28-June 02
From: Argentina
Member No.: 2425



QUOTE (psyllium @ Jun 6 2010, 06:10) *
Would be nice if I could figure out how to edit my old posts! Anyway I've found the latest download for this program at:
http://jaybeee.themixingbowl.org/winmp3pac....0.18-alpha.zip

My old webspace appears dead, sorry about that everyone. I should check with my friend to see if I can resurrect it somehow.

Hi psyllium, can you either release the code, or fix the problem, where, if you processes a lot of files, the number of saved kbs overflows the variable, and it shows as negative? I assume you have to make it a longint type.-


--------------------
MAREO: http://www.webearce.com.ar
Go to the top of the page
+Quote Post
k5263486
post Mar 10 2011, 12:29
Post #117





Group: Members
Posts: 5
Joined: 18-November 10
Member No.: 85809



What does the "information" column show?

I have a 128kbps mp3 file but the information column shows 320kbps.

Does it means that the original bitrate is 320kbps? The 128kbps mp3 is transcoded from a 320kbps mp3 file?

This post has been edited by k5263486: Mar 10 2011, 12:29
Go to the top of the page
+Quote Post
Porcus
post Feb 17 2012, 01:27
Post #118





Group: Members
Posts: 1964
Joined: 30-November 06
Member No.: 38207



QUOTE (Martin F. @ Dec 29 2006, 15:37) *
[...]It usually freezes like that when there are lots of log entries (the warnings can bloat the log very fast).


If the developer is still reading this: At jobs with many lines of output (one single file might suffice, it could have 10000 warning lines), then still the speed really goes down. I've played around a bit, and with those really bad files (damn you, Xing) my fairly new computer has been way below 0.05x realtime more than once.


--------------------
One day in the Year of the Fox came a time remembered well
Go to the top of the page
+Quote Post
djonline
post Sep 1 2012, 11:46
Post #119





Group: Members
Posts: 3
Joined: 26-August 12
Member No.: 102673



QUOTE (Porcus @ Feb 17 2012, 04:27) *
QUOTE (Martin F. @ Dec 29 2006, 15:37) *
[...]It usually freezes like that when there are lots of log entries (the warnings can bloat the log very fast).

my fairly new computer has been way below 0.05x realtime more than once.

The same thing.
psyllium, can you make output to log file, not to screen ? Screen output is like bad indian code now.
Go to the top of the page
+Quote Post
psyllium
post Dec 30 2013, 07:24
Post #120





Group: Members
Posts: 75
Joined: 29-December 05
Member No.: 26730



Hi all,

Great to see people are still using this app! Unfortunately, I have lost the source for this long ago sad.gif.

It's potentially possible for others to decompile it and repackage it, as I see "goa pride" has done here: http://www.hydrogenaudio.org/forums/index....howtopic=103147

So all is not lost, but my work on this project is finished :/

Cheers.
Go to the top of the page
+Quote Post

5 Pages V  « < 3 4 5
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 28th November 2014 - 16:03