IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> foobar2000 General Forum Rules

This is NOT a tech support forum.
Tech support questions go to foobar2000 Tech Support forum instead.

See also: Hydrogenaudio Terms of Service.

 
Reply to this topicStart new topic
Different playlists with different columns?
Dirki
post Jan 12 2013, 08:04
Post #1





Group: Members
Posts: 85
Joined: 31-October 09
Member No.: 74494



How can I make playlists having different columns? E.g. the playlists with radio stations do not need to have "Duration" like another playlist containing mp3 files.


--------------------
Win 7, Win Vista, newest stable foobar & EAC & Cue-Tools
Go to the top of the page
+Quote Post
romor
post Jan 12 2013, 15:45
Post #2





Group: Members
Posts: 668
Joined: 16-January 09
Member No.: 65630



If you put them in different tabs (not playlist tabs)


--------------------
scripts: http://goo.gl/M1qVLQ
Go to the top of the page
+Quote Post
Dirki
post Jan 12 2013, 17:39
Post #3





Group: Members
Posts: 85
Joined: 31-October 09
Member No.: 74494



Many thanks romor,

How can I do that?


--------------------
Win 7, Win Vista, newest stable foobar & EAC & Cue-Tools
Go to the top of the page
+Quote Post
romor
post Jan 12 2013, 18:21
Post #4





Group: Members
Posts: 668
Joined: 16-January 09
Member No.: 65630



See layout editing wiki: http://wiki.hydrogenaudio.org/index.php?ti...ut_Editing_Mode

You don't have to use tabs, but you'll have to add new element to be able to use different columns.
I hope you see that although it's theoretically possible, it's very limited in common practice


--------------------
scripts: http://goo.gl/M1qVLQ
Go to the top of the page
+Quote Post
Emerelle
post Jan 12 2013, 19:15
Post #5





Group: Members
Posts: 142
Joined: 3-November 11
Member No.: 94918



You could also use two different playlist viewer and set them up seperately.
Like I have CUI and use both EsPlaylist and NGPlaylist for different purposes. Hope that is what you are looking for...

Go to the top of the page
+Quote Post
Dirki
post Jan 12 2013, 20:25
Post #6





Group: Members
Posts: 85
Joined: 31-October 09
Member No.: 74494



QUOTE
You don't have to use tabs, but you'll have to add new element to be able to use different columns.
I hope you see that although it's theoretically possible, it's very limited in common practice

Sorry, do not know how to handle. What element?

Thanks Emerelle,

Sorry, do not know what is CUIR, EsPlaylist etc.


--------------------
Win 7, Win Vista, newest stable foobar & EAC & Cue-Tools
Go to the top of the page
+Quote Post
Dirki
post Jan 12 2013, 20:28
Post #7





Group: Members
Posts: 85
Joined: 31-October 09
Member No.: 74494



QUOTE (Dirki @ Jan 12 2013, 21:25) *
QUOTE
You don't have to use tabs, but you'll have to add new element to be able to use different columns.
I hope you see that although it's theoretically possible, it's very limited in common practice

Sorry, do not know how to handle. What element?

Thanks Emerelle,

Sorry, do not know what is CUI, EsPlaylist etc.



--------------------
Win 7, Win Vista, newest stable foobar & EAC & Cue-Tools
Go to the top of the page
+Quote Post
Emerelle
post Jan 12 2013, 20:38
Post #8





Group: Members
Posts: 142
Joined: 3-November 11
Member No.: 94918



Hm okay, well so I take you are using DUI - CUI is a different user interface for foobar - not sure if this is the right word for it in English though. Anyway, it is an addon you need to install. As well as both EsPlaylist and NGPlaylist; these both addons provide you with the ability to add panels to your layout so you can use one for EsPlaylist and one for NGPlaylist. Being independent from each other, you can set up different columns in both views.

I guess reading the specs for CUI in foobars wiki page would be a good start for you.
Go to the top of the page
+Quote Post
Dirki
post Jan 12 2013, 20:58
Post #9





Group: Members
Posts: 85
Joined: 31-October 09
Member No.: 74494



NGPlaylist doesn't seem to be in development anymore. I am not sure about EsPlaylist.

Many thanks for your help.


--------------------
Win 7, Win Vista, newest stable foobar & EAC & Cue-Tools
Go to the top of the page
+Quote Post
Emerelle
post Jan 12 2013, 21:23
Post #10





Group: Members
Posts: 142
Joined: 3-November 11
Member No.: 94918



You might be right on that. But I use both still with the current version of foobar and have no problems with them so far.
Here is the wiki page for CUI, if you want to read that:

http://wiki.hydrogenaudio.org/index.php?ti...o_ui_columns%29
Go to the top of the page
+Quote Post
Dirki
post Jan 12 2013, 21:29
Post #11





Group: Members
Posts: 85
Joined: 31-October 09
Member No.: 74494



Thanks for the link,

Yes, I had seen that page, seems to be also without development.

Thanks again.



--------------------
Win 7, Win Vista, newest stable foobar & EAC & Cue-Tools
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 29th July 2014 - 17:07