IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
EAC Setup
gdc34
post May 26 2002, 12:15
Post #1





Group: Members
Posts: 2
Joined: 26-May 02
Member No.: 2122



I apologise if this has been asked before, by I couldn't search for EAC threads as it has less than 4 characters.

Ive just downloaded EAC and Im trying to use it to record mp3s using LAME with the --alt-preset standard command line option.

When I go to Compression Options --> External Compression:
I add --alt-preset standard to the 'additional command line options' but I cant get it to use this option instead of the bit rate chosen in the 'Bitrate' pull-down menu. Is the VBR 192kbps the same as --alt-preset standard ?

Im sorry if this is a really stupid question but I would be really grateful for any help.


--------------------
Gordon
Go to the top of the page
+Quote Post
CiTay
post May 26 2002, 12:56
Post #2


Administrator


Group: Admin
Posts: 2378
Joined: 22-September 01
Member No.: 3



Try this:

- uninstall your current EAC

- open Regedit (RUN -> regedit.exe) and delete the key "HKEY_CURRENT_USERSoftwareAWSoftware"

- download the latest LAME stable version from http://mitiok.cjb.net/ and extract it into some folder

- download the current EAC and install it (www.exactaudiocopy.de)

It should ask where your lame.exe is, and automatically configure itself for MP3 extraction, using --alt-preset standard.


This is the hard way, but effective.
Go to the top of the page
+Quote Post
gdc34
post May 26 2002, 15:51
Post #3





Group: Members
Posts: 2
Joined: 26-May 02
Member No.: 2122



Cheers for the help. Ive got it to work now. smile.gif


--------------------
Gordon
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 18th September 2014 - 06:49