IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> foobar2000 Tech Support Forum Rules

Please read foobar2000 Tech Support Forum Rules before posting and comply with all the points.
Failure to provide all the information pointed out in the above document in your post is considered wasting other people's time and in extreme cases will lead to your topic getting locked without a reply.


See also: Hydrogenaudio Terms of Service.

 
Reply to this topicStart new topic
Foobar freezes while copying
jest82
post Nov 23 2007, 09:27
Post #1





Group: Members
Posts: 7
Joined: 10-November 07
Member No.: 48634



Hi,
I'm using Foobar2000 v0.9.5 beta 4 under Windows XP SP2.
While I'm copying mp3s (whole albums) via drag&drop to Windows Explorer (destination is a SD-card), the player doesn't accept commands.

Can anyone confirm this?

greetz jest
Go to the top of the page
+Quote Post
Yotsuya
post Nov 24 2007, 01:17
Post #2





Group: Members
Posts: 1535
Joined: 8-May 06
Member No.: 30546



I have been using a variety of foobar configurations on a variety of different platforms including XPSP2 and have not encountered foobar itself locking up during file copying. However, you may want to monitor your resources during the copy (ctrl+shift+esc) to see if windows itself is what is freezing instead of foobar. Are you able to interact with programs other than foobar during the "freeze"? Have you tried copying from a command line instead of explorer? You may also want to clear up some free space and defragment your hard-drive to speed up the copying process.


--------------------
http://www.ubuntu.com
Go to the top of the page
+Quote Post
kanak
post Nov 24 2007, 01:52
Post #3





Group: Members
Posts: 1190
Joined: 12-January 06
From: Cambridge, MA
Member No.: 27052



QUOTE (jest82 @ Nov 23 2007, 04:27) *
(destination is a SD-card)


Is the SD set to read-only?

This post has been edited by kanak: Nov 24 2007, 01:52
Go to the top of the page
+Quote Post
jest82
post Nov 24 2007, 13:52
Post #4





Group: Members
Posts: 7
Joined: 10-November 07
Member No.: 48634



QUOTE (Yotsuya @ Nov 23 2007, 18:17) *
However, you may want to monitor your resources during the copy (ctrl+shift+esc) to see if windows itself is what is freezing instead of foobar. Are you able to interact with programs other than foobar during the "freeze"?


All other applications including the Explorer window are reacting fast. The task manager doesn't show any freezed application. It simply seems that foobar is too busy with copying.

QUOTE (Yotsuya @ Nov 23 2007, 18:17) *
Have you tried copying from a command line instead of explorer?


No.

QUOTE (Yotsuya @ Nov 23 2007, 18:17) *
You may also want to clear up some free space and defragment your hard-drive to speed up the copying process.


This wouldn't help because it's the writing to SD-card or USB-stick that slows copying down.

greetz jest

QUOTE (kanak @ Nov 23 2007, 18:52) *
Is the SD set to read-only?


No. Copying works fine and after it has finished foobar works fine again.
Go to the top of the page
+Quote Post
Yotsuya
post Nov 24 2007, 17:53
Post #5





Group: Members
Posts: 1535
Joined: 8-May 06
Member No.: 30546



Are you playing songs in foobar from the SD card that you are copying to? I have been able to copy to/from an SD card without affecting foobar as long as I am not playing songs from that SD card while copying. My foobar will eventually empty its buffer and then sit there apparently frozen if I am copying to the same sd card that I am playing from and then resume once the copying is finished.


--------------------
http://www.ubuntu.com
Go to the top of the page
+Quote Post
jest82
post Nov 25 2007, 11:14
Post #6





Group: Members
Posts: 7
Joined: 10-November 07
Member No.: 48634



QUOTE (Yotsuya @ Nov 24 2007, 10:53) *
Are you playing songs in foobar from the SD card that you are copying to?


No, but I'm playing songs from HDD. Playing continues while copying. The foobar window doesn't repaint itself while copying. Maybe it is a thread issue. After copying has finished. Foobar repaints itself and everthing is fine.

While moving the volume-control, foobar doesn't repaint itself, too, even if I actually don't change the volume. It seems, that foobar repeats setting the new volume (even if it doesn't change) and so doesn't have the time for other things.

This post has been edited by jest82: Nov 25 2007, 11:34
Go to the top of the page
+Quote Post
sPeziFisH
post Mar 26 2008, 23:05
Post #7





Group: Members
Posts: 380
Joined: 9-October 02
Member No.: 3506



As it is nerving on and on, it's still time to use this proper place to ask for this behaviour..

Still the same here with copying to removable devices (connected via USB) - while copying foobar stays unusable until the copying-process is finished huh.gif

foobar 0.9.5.1, w & w/o ColumnsUI, WinXP SP2
Go to the top of the page
+Quote Post
musicmusic
post Mar 26 2008, 23:29
Post #8


Columns UI developer


Group: Developer
Posts: 3034
Joined: 20-December 02
From: United Kingdom
Member No.: 4177



I had a look on MSDN and this is what it had to say about async drag and drop / avoiding the source app being blocked:
http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/b....85).aspx#async

However, the data objects are created by the core so it is not something I can investigate so much, nor do I know too much on the matter.

I can confirm however that the data objects created by the playlist_incoming_item_filter::create_dataobject API do not expose the IAsyncOperation interface.

Whilst I am talking about drag and drop, maybe this could be used to deal with files in archives better:
http://blogs.msdn.com/oldnewthing/archive/...19/8080215.aspx

This post has been edited by musicmusic: Mar 26 2008, 23:44


--------------------
.
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 31st July 2014 - 16:13