IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
TAK(ing) with EAC, What settings to create TAKs with EAC?
gottkaiser
post May 2 2007, 11:03
Post #26





Group: Members
Posts: 171
Joined: 7-January 05
From: Germany
Member No.: 18891



QUOTE (Synthetic Soul @ May 1 2007, 13:38) *
Here is a chart



I've yet to work out what I'm supposed to be looking for!

From initial thoughts it appears to me that Normal Max is optimal for decooding, Fast for encoding, and Normal does look like a good compromise between the two.


I added the Graph to the TAK Wiki. Maybe you could add the setting of the PC you made it with?


And I made changes to the "recommended settings". Hope it is allright like that.
Go to the top of the page
+Quote Post
Synthetic Soul
post May 2 2007, 22:02
Post #27





Group: Super Moderator
Posts: 4887
Joined: 12-August 04
From: Exeter, UK
Member No.: 16217



QUOTE (rds_correia @ May 1 2007, 23:58) *
QUOTE (Synthetic Soul @ May 1 2007, 22:34) *
I will try to create a REACT wiki page to tackle this. I have not yet seen anyone post how to add new formats to the REACT INI and CFG, so I think it could be useful to document an approach. It may take a day or two though... I'm spending too much time here at HA at the moment...
Hya,
Take it easy Soul smile.gif .
Do it if/when you find some free time and you say to yourself 'let's help another soul or 2'.
This is not an issue because I've got it all working with wapet, and may I say that it works pretty well.
It's just that I'd like to see it working with REACT2 too, just that wink.gif .
Oh, and make sure you remember to bump this thread when you update the REACT wiki wink.gif .
Otherwise we might miss it.Cheers
OK, I have created REACT:Adding Support For TAK.

It's a little awkward to highlight where to make the changes in each file, but I've tried my best.


--------------------
I'm on a horse.
Go to the top of the page
+Quote Post
haregoo
post May 2 2007, 22:39
Post #28





Group: Members
Posts: 192
Joined: 16-January 06
Member No.: 27155



QUOTE (gottkaiser @ May 2 2007, 19:03) *
I added the Graph to the TAK Wiki. Maybe you could add the setting of the PC you made it with?

I'm sorry it looks nasty with mosquito. Could you replace it by this.
Go to the top of the page
+Quote Post
gottkaiser
post May 2 2007, 23:42
Post #29





Group: Members
Posts: 171
Joined: 7-January 05
From: Germany
Member No.: 18891



ok, did it. smile.gif

This post has been edited by gottkaiser: May 2 2007, 23:46
Go to the top of the page
+Quote Post
TBeck
post May 3 2007, 01:18
Post #30


TAK Developer


Group: Developer
Posts: 1098
Joined: 1-April 06
Member No.: 29051



QUOTE (jcoalson @ May 1 2007, 22:47) *
QUOTE (TBeck @ May 1 2007, 14:15) *
QUOTE (greynol @ May 1 2007, 09:31) *
I'm curious to know why the wiki has decided to either pick the slowest setting or the fastest setting with nothing in between, not to mention any explanation as to how to choose something in between!
Thank you very much for pointing at this! Speed surely is TAK's most important feature, and people using only the a bit insane -pxm switches (because they have been told to do so) will probably never understand, what makes TAK something special.

annoying isn't it? whether it makes sense or not, some people will max out on the options and then they usually complain that it's too slow. just look at the command-line someone put on the FLAC wikipedia page. and it's been that way for a while.

Oh yes, you are totally right!

If i had to do it again, i would probably use a switch with a meaningful and discouraging name for the more insane modes.

Something related for the future: As soon as you will improve for instance FLAC's decoding speed (i am sure, that you can make it faster than the current TAK codec), i will have to build a dedicated Turbo codec, if i want to keep on telling that the faster modes of TAK can decode equally fast as FLAC.

But would this make any sense? People would say: Great, it can decode as fast as FLAC. Than they will go on using the stronger presets (with slower decoding). I doubt, that anyone really needs any faster decoding (i am only talking about PC based playback, not about hardware playback). It would be only some kind of a marketing feature. Much work without any real advantage. Ok, it would be an interesting task.

Thomas
Go to the top of the page
+Quote Post
kanak
post May 3 2007, 02:56
Post #31





Group: Members
Posts: 1190
Joined: 12-January 06
From: Cambridge, MA
Member No.: 27052



QUOTE (TBeck @ May 2 2007, 19:18) *
I doubt, that anyone really needs any faster decoding (i am only talking about PC based playback, not about hardware playback). It would be only some kind of a marketing feature.


Very true. TAK's (and flac's and wavpack's...) decoding speeds are already in such a stage that the bottleneck during playback is the hard drive. I don't think there's any benefit in increasing the decoding speeds any further... compression strength is another story though wink.gif. It'd be awesome if TAK could have a super-strong preset that can atleast match the most lax Optimfrog setting (but without the decoding penalty).
Go to the top of the page
+Quote Post
rds_correia
post May 3 2007, 22:22
Post #32





Group: Members
Posts: 10
Joined: 5-December 05
Member No.: 26227



QUOTE (Synthetic Soul @ May 2 2007, 22:02) *
OK, I have created REACT:Adding Support For TAK.

It's a little awkward to highlight where to make the changes in each file, but I've tried my best.

Way to go Soul! smile.gif
Just what I needed.
Something to play during the weekend.
Cheers
Go to the top of the page
+Quote Post
Synthetic Soul
post May 7 2007, 08:29
Post #33





Group: Super Moderator
Posts: 4887
Joined: 12-August 04
From: Exeter, UK
Member No.: 16217



QUOTE (cbrigstocke @ May 1 2007, 19:51) *
For those looking to make images with embedded cuesheets using wapet, this is what I use for 'additional command line options:'

%d -f "cuesheet=%a - %g.cue" "C:\Program Files\Encoders\Takc.exe" -e -p3m %s %d
NOTE: After some minor testing this morning I would like to point out that this will fail if your artist or album name contain illegal filename characters.

I would recommend users to use REACT.


--------------------
I'm on a horse.
Go to the top of the page
+Quote Post
greynol
post May 7 2007, 20:12
Post #34





Group: Super Moderator
Posts: 10337
Joined: 1-April 04
From: San Francisco
Member No.: 13167



QUOTE (Automator @ May 1 2007, 12:16) *
I have a noob question: is there any way to get wapet to stop popping open status windows?
Not withstanding the issue Synthetic Soul raised about illegal characters, I have a solution to this problem...

Compression program in EAC:
C:\WINDOWS\system32\wscript.exe

Add'l command line param's:
"C:\Program Files\TAK\tak.vbs" %s "%n" "%t" "%a" "%g" "%y" "%m"

tak.vbs looks like:
CODE
WScript.CreateObject("Wscript.Shell").Run """c:\Program Files\TAK\tak.bat"" "&""""&WScript.Arguments(0)&""""&" "&""""&WScript.Arguments(1)&""""&" "&""""&WScript.Arguments(2)&""""&" "&""""&WScript.Arguments(3)&""""&" "&""""&WScript.Arguments(4)&""""&" "&""""&WScript.Arguments(5)&""""&" "&""""&WScript.Arguments(6)&"""",0,true

tak.bat looks like:
CODE
"C:\Program Files\Exact Audio Copy\wapet.exe" "%~dpn1.tak" -t "Track=%~2%" -t "Title=%~3" -t "Artist=%~4" -t "Album=%~5" -t "Year=%~6" -t "Genre=%~7" "C:\Program Files\TAK\takc.exe" -e -p2 %1

The status of the "Do not open external compressor window" setting does not matter.

This post has been edited by greynol: May 7 2007, 21:03


--------------------
Your eyes cannot hear.
Go to the top of the page
+Quote Post
Synthetic Soul
post May 7 2007, 20:50
Post #35





Group: Super Moderator
Posts: 4887
Joined: 12-August 04
From: Exeter, UK
Member No.: 16217



I see you are not setting the cuesheet tag there (as you are using tracks), so I guess that setup would not be afflicted.

Your system would provide the ability to pass an eighth parameter to the batch file, which contained the base filename as created by your VBS script (i.e.: your VBS script could do the necessary processing on the artist and album to create the correct cuesheet name).


--------------------
I'm on a horse.
Go to the top of the page
+Quote Post
greynol
post May 7 2007, 21:04
Post #36





Group: Super Moderator
Posts: 10337
Joined: 1-April 04
From: San Francisco
Member No.: 13167



I have to be honest, I know next to nothing about vbs scripts.


--------------------
Your eyes cannot hear.
Go to the top of the page
+Quote Post
Synthetic Soul
post May 7 2007, 21:32
Post #37





Group: Super Moderator
Posts: 4887
Joined: 12-August 04
From: Exeter, UK
Member No.: 16217



The code below doesn't really make sense, as it is tagging with a cuesheet and track name, but I couldn't be bothered to rejig all the parameters. smile.gif Hopefully people can see the idea.

CODE
strBase = WScript.Arguments(3) & " - " & WScript.Arguments(4)
strBase = Replace(strBase, "\", " ")
strBase = Replace(strBase, "/", " ")
strBase = Replace(strBase, ":", " ")
strBase = Replace(strBase, "*", " ")
strBase = Replace(strBase, "?", " ")
strBase = Replace(strBase, """", " ")
strBase = Replace(strBase, "<", " ")
strBase = Replace(strBase, ">", " ")
strBase = Replace(strBase, "|", " ")

WScript.CreateObject("Wscript.Shell").Run """c:\Program Files\TAK\tak.bat"" "&""""&WScript.Arguments(0)&""""&" "&""""&WScript.Arguments(1)&""""&" "&""""&WScript.Arguments(2)&""""&" "&""""&WScript.Arguments(3)&""""&" "&""""&WScript.Arguments(4)&""""&" "&""""&WScript.Arguments(5)&""""&" "&""""&WScript.Arguments(6)&""" """&strBase&"""",0,true


CODE
"C:\Program Files\Exact Audio Copy\wapet.exe" "%~dpn1.tak" -t "Track=%~2" -t "Title=%~3" -t "Artist=%~4" -t "Album=%~5" -t "Year=%~6" -t "Genre=%~7" -f "Cuesheet=%~8.cue" "C:\Program Files\TAK\takc.exe" -e -p2 %1


--------------------
I'm on a horse.
Go to the top of the page
+Quote Post

2 Pages V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 18th December 2014 - 08:32