IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Upload forum rules

- No over 30 sec clips of copyrighted music. Cite properly and never more than necessary for the discussion.


- No copyrighted software without permission.


- Click here for complete Hydrogenaudio Terms of Service

2 Pages V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
iTunesEncode, Last version of iTunes CLI Encoder
Otto42
post Jul 1 2005, 17:14
Post #1





Group: Members
Posts: 1075
Joined: 15-October 03
From: Memphis, TN
Member No.: 9323



This is the final version of iTunesEncode.exe. Put here because there's really nowhere better to put it. smile.gif

Edit: If you get a message telling you that the file is corrupt, then rename the file to iTunesEncode46.zip.gz and try again. And stop using IE, that's what causes this problem. tongue.gif

This post has been edited by Otto42: Jul 14 2005, 20:41
Attached File(s)
Attached File  iTunesEncode46.zip ( 13.78K ) Number of downloads: 41764
 


--------------------
http://ottodestruct.com
Go to the top of the page
+Quote Post
Johncan
post Jul 1 2005, 22:29
Post #2





Group: Members
Posts: 83
Joined: 20-January 03
From: Atlanta, GA
Member No.: 4656



What changed?

John
Go to the top of the page
+Quote Post
mario620
post Jul 2 2005, 00:24
Post #3





Group: Members
Posts: 62
Joined: 4-September 03
Member No.: 8679



download and read the readme. tongue.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
Otto42
post Jul 2 2005, 02:37
Post #4





Group: Members
Posts: 1075
Joined: 15-October 03
From: Memphis, TN
Member No.: 9323



Nothing has changed in it since I added the Album Art capability. People were just unable to get it from my webpage, so I posted it here.


--------------------
http://ottodestruct.com
Go to the top of the page
+Quote Post
benaw
post Jul 2 2005, 07:00
Post #5





Group: Members
Posts: 30
Joined: 2-July 05
Member No.: 23089



what is it?
my winzip won't open it
"it does not appear to be a valid archive"

This post has been edited by benaw: Jul 2 2005, 07:04
Go to the top of the page
+Quote Post
Digga
post Jul 2 2005, 15:50
Post #6





Group: Members
Posts: 1047
Joined: 28-June 03
From: on the dock of the bay
Member No.: 7423



QUOTE (benaw @ Jul 2 2005, 07:00 AM)
what is it?
my winzip won't open it
"it does not appear to be a valid archive"
it's defiantly a zip archive. no problems here with WinRAR. must be a corrupted download at your side.


--------------------
Nothing but a Heartache - Since I found my Baby ;)
Go to the top of the page
+Quote Post
btocher
post Jul 14 2005, 19:55
Post #7





Group: Members
Posts: 43
Joined: 9-June 02
Member No.: 2257



QUOTE (benaw @ Jul 2 2005, 06:00 AM)
what is it?
my winzip won't open it
"it does not appear to be a valid archive"
*


Same story here. Downloaded it three times. File is the correct size. Corrupt archive in Directory Opus and WinRAR too.

--
Baxter

This post has been edited by btocher: Jul 14 2005, 19:56
Go to the top of the page
+Quote Post
Otto42
post Jul 14 2005, 20:36
Post #8





Group: Members
Posts: 1075
Joined: 15-October 03
From: Memphis, TN
Member No.: 9323



I figured it out. It has to do with IE and the way it sometimes handles stuff when the server is using mod_gzip.

If you get that it's a corrupt file, then rename it to iTunesEncode46.zip.gz and then try to open it with WinZip, WinRar, etc. It'll work then.


--------------------
http://ottodestruct.com
Go to the top of the page
+Quote Post
smz
post Jul 29 2005, 11:16
Post #9





Group: Members
Posts: 601
Joined: 15-February 04
From: Venezia, Italia
Member No.: 12025



QUOTE (Otto42 @ Jul 1 2005, 05:14 PM)
... Put here because there's really nowhere better to put it. smile.gif ...
*
Have you tried asking Roberto if he can host @ RareWares?

That would be great...

Sergio


--------------------
Sergio
Revox B150 + (JBL 4301B | Sennheiser HD430)
Go to the top of the page
+Quote Post
Otto42
post Jul 29 2005, 17:02
Post #10





Group: Members
Posts: 1075
Joined: 15-October 03
From: Memphis, TN
Member No.: 9323



I consider it free-range, especially since I lost the source code. If he wants to host it at rarewares, he's quite welcome to it. smile.gif


--------------------
http://ottodestruct.com
Go to the top of the page
+Quote Post
rjamorim
post Jul 29 2005, 20:09
Post #11


Rarewares admin


Group: Members
Posts: 7515
Joined: 30-September 01
From: Brazil
Member No.: 81



Done. Thanks.


--------------------
Get up-to-date binaries of Lame, AAC, Vorbis and much more at RareWares:
http://www.rarewares.org
Go to the top of the page
+Quote Post
gb115b
post Oct 30 2006, 01:33
Post #12





Group: Members
Posts: 7
Joined: 21-January 04
Member No.: 11404



sorry does anyone know how to go about adding album artist tag support to itunes encode?
Go to the top of the page
+Quote Post
jarsonic
post Nov 30 2006, 17:02
Post #13





Group: Members
Posts: 200
Joined: 30-September 01
From: C-ville, VA
Member No.: 83



It seems that iTunes 7.0.2 (maybe earlier, I don't know) added the ability to encode multiple tracks at once, so iTunesEncode works with fb2k now without giving errors about flushing the cache. smile.gif


Edit: ... or not. Doesn't work on my home machine, core duo. argh. I spoke too soon. For some reason it seemed to work on my work computer... not sure why...

This post has been edited by jarsonic: Dec 3 2006, 22:36
Go to the top of the page
+Quote Post
HiFiRE
post Oct 2 2007, 21:31
Post #14





Group: Members
Posts: 62
Joined: 4-July 04
Member No.: 15052



I tried omitting the -o switch so that I wouldn't have to delete anything after encoding but that doesn't appear to work.
Go to the top of the page
+Quote Post
martythestickman
post Oct 21 2007, 07:44
Post #15





Group: Members
Posts: 8
Joined: 19-November 05
Member No.: 25846



hey guys.

first off id like to thank you otto for this fantastic peice of software. it has made my life a hell of a lot easier encoding my FLAC libraries wink.gif

i have a suggestion of improving it somewhat, and i dont think it would involve too much rework of the original sourcecode (not that id know as i dont code myself tongue.gif)

i was wondering if it would be possible to implement a "BAND" tagging switch so that my FB2K "BAND/Album Artist" would be automatically written to the iTunes "Album Artist" tag on conversion of my files.
BAND is apparently the string iTunes uses for its "Album Artist" tag.

thanks for your time and cheers once again for this great proggy! wink.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
omo_the_clowno25
post Sep 6 2011, 01:32
Post #16





Group: Members
Posts: 1
Joined: 6-September 11
Member No.: 93513



HELP ME WITH iTunesEncode.exe parameters??!?

I read the readme file, copy and pasted the suggested foobar200 parameters, and it still refuses to convert my flac files to apple lossless!

Haved tried with both flac and wav versions of the same files, and it fails every time.

Is it because I'm using foobar2000 1.1.7 and this new version is incompatible with iTunesEncode? If so, can someone please give me a URL to the old version of foobar200 that does work or tell me which version works with iTunesEncode so that I can find it myself.

Does the file location of iTunesEncode.exe make any difference? If its on the desktop, instead of in the same folder as foobar200, could that be the problem?

HELP PLEASE!
Go to the top of the page
+Quote Post
Anakunda
post Oct 26 2011, 13:16
Post #17





Group: Members
Posts: 473
Joined: 24-November 08
Member No.: 63072



This iTunes frontend is pretty old nowadays, does it have an advantages over qtaacenc/qaac yet?
Go to the top of the page
+Quote Post
marc2003
post Oct 26 2011, 13:27
Post #18





Group: Members
Posts: 4581
Joined: 27-January 05
From: England
Member No.: 19379



i think itunesencode is limited to running a single instance whereas foobar will try and create a new instance for each core if you have a multi core system. you can change this by going to file>preferences>advanced>tools>converter>thread count
and setting it to 1.

using qaac/qtaacenc would be far better though - they don't have this limitation.

edit: doh, i only just realised the person with the problem posted back in september.

This post has been edited by marc2003: Oct 26 2011, 13:28
Go to the top of the page
+Quote Post
Anakunda
post Oct 26 2011, 13:34
Post #19





Group: Members
Posts: 473
Joined: 24-November 08
Member No.: 63072



QUOTE (marc2003 @ Oct 26 2011, 14:27) *
i think itunesencode is limited to running a single instance whereas foobar will try and create a new instance for each core if you have a multi core system. you can change this by going to file>preferences>advanced>tools>converter>thread count
and setting it to 1.


Yes I complained about that single instance problem. Anyways if qaacenc provides the same quality (same encoding library) then no need to use itunesEncode.
Go to the top of the page
+Quote Post
sluggy
post Sep 25 2013, 12:24
Post #20





Group: Members
Posts: 58
Joined: 22-June 12
Member No.: 100900



Just tried iTunesEncode with fb2k and the latest iTunes 11.1 and all good, just turn off multiple encoder settings in fb2k smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
marc2003
post Sep 25 2013, 12:46
Post #21





Group: Members
Posts: 4581
Joined: 27-January 05
From: England
Member No.: 19379



why are you doing this now? there are better solutions: https://sites.google.com/site/qaacpage/
Go to the top of the page
+Quote Post
sluggy
post Sep 25 2013, 12:57
Post #22





Group: Members
Posts: 58
Joined: 22-June 12
Member No.: 100900



QUOTE (marc2003 @ Sep 25 2013, 12:46) *
why are you doing this now? there are better solutions: https://sites.google.com/site/qaacpage/


No real reason really, id just prefer to use iTunes directly i suppose, personal preference smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
testyou
post Sep 25 2013, 17:50
Post #23





Group: Members
Posts: 99
Joined: 24-September 10
Member No.: 84113



QUOTE (sluggy @ Sep 25 2013, 04:57) *
id just prefer to use iTunes directly

Using qaac is more "direct" than iTunesEncode + foobar2000.

This post has been edited by testyou: Sep 25 2013, 17:50
Go to the top of the page
+Quote Post
sluggy
post Sep 25 2013, 18:37
Post #24





Group: Members
Posts: 58
Joined: 22-June 12
Member No.: 100900



QUOTE (testyou @ Sep 25 2013, 17:50) *
QUOTE (sluggy @ Sep 25 2013, 04:57) *
id just prefer to use iTunes directly

Using qaac is more "direct" than iTunesEncode + foobar2000.

Yes i do use qaac but how it works is kind of a hack, iTunesEncode is just like encoding right from itunes but it saves me from converting to alac first.
Go to the top of the page
+Quote Post
testyou
post Sep 25 2013, 21:33
Post #25





Group: Members
Posts: 99
Joined: 24-September 10
Member No.: 84113



QUOTE (sluggy @ Sep 25 2013, 10:37) *
i do use qaac but how it works is kind of a hack, iTunesEncode is just like encoding right from itunes but it saves me from converting to alac first.

This is nonsense. What do you mean by "hack"? Are you saying that iTunesEncode is less of a "hack" than qaac?
And what does alac have to do with either of them?
Go to the top of the page
+Quote Post

2 Pages V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 21st October 2014 - 17:21