IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
UI Screen Saver
DDD4
post Oct 21 2012, 04:11
Post #1





Group: Members
Posts: 78
Joined: 23-December 07
Member No.: 49786



Does a anyone know how to use the Screen Saver UI with 3rd party screen saver? If you all are not familiar with Terry Welsh and his "Really Slick Sceren Savers" you'd know why I want to use his SS:
http://www.reallyslick.com/screensavers/

They are like Milkdrop in way. Open GL.

Incredible. Especially hyperspace.

Thanks!

This post has been edited by DDD4: Oct 21 2012, 04:16
Go to the top of the page
+Quote Post
onv
post Oct 21 2012, 12:25
Post #2





Group: Members
Posts: 48
Joined: 23-March 12
Member No.: 98013



QUOTE (DDD4 @ Oct 21 2012, 06:11) *
Does a anyone know how to use the Screen Saver UI with 3rd party screen saver? If you all are not familiar with Terry Welsh and his "Really Slick Sceren Savers" you'd know why I want to use his SS:
http://www.reallyslick.com/screensavers/

They are like Milkdrop in way. Open GL.

Incredible. Especially hyperspace.

Thanks!


F.e. :
File -> Preferences -> Tools -> Run services -> Add (Label -> SS, Path -> your path\Hyperspace.scr
In PSS add $imagebutton(x,y,w,h,%img_path%\SS_off.png,%img_path%\SS_on.png,CONTEXT:Run service/SS)
Go to the top of the page
+Quote Post
foosion
post Oct 21 2012, 18:10
Post #3





Group: FB2K Moderator (Donating)
Posts: 4409
Joined: 24-February 03
Member No.: 5153



What exactly do you mean by use? If want to display a screen saver inside foobar2000 you can use the Screen Saver Host UI element with the Default User Interface. I tested it with the Hyperspace screen saver and it worked without problems. The Screen Saver Host should be able to display any screen saver that can be selected in the Windows screen saver settings.


--------------------
http://foosion.foobar2000.org/ - my components for foobar2000
Go to the top of the page
+Quote Post
DDD4
post Oct 21 2012, 22:38
Post #4





Group: Members
Posts: 78
Joined: 23-December 07
Member No.: 49786



QUOTE (foosion @ Oct 21 2012, 12:10) *
What exactly do you mean by use? If want to display a screen saver inside foobar2000 you can use the Screen Saver Host UI element with the Default User Interface. I tested it with the Hyperspace screen saver and it worked without problems. The Screen Saver Host should be able to display any screen saver that can be selected in the Windows screen saver settings.



Hey thanks for the fast reply. It does show the Win7 default SSers, but it was not showing Terry Welsh's Really Slick Screen Savers, for some reason. I didn't reboot to see if they got picked up--fell asleep in my chair last night though. I'll check tonight and post back.
Go to the top of the page
+Quote Post
DDD4
post Oct 22 2012, 03:15
Post #5





Group: Members
Posts: 78
Joined: 23-December 07
Member No.: 49786



QUOTE (foosion @ Oct 21 2012, 12:10) *
What exactly do you mean by use? If want to display a screen saver inside foobar2000 you can use the Screen Saver Host UI element with the Default User Interface. I tested it with the Hyperspace screen saver and it worked without problems. The Screen Saver Host should be able to display any screen saver that can be selected in the Windows screen saver settings.



OK it's only picking up the default WIN7 screen savers, but the "Really Slick" savers are in the same location: C:\Windows\System32\
Go to the top of the page
+Quote Post
DDD4
post Oct 22 2012, 03:20
Post #6





Group: Members
Posts: 78
Joined: 23-December 07
Member No.: 49786



QUOTE (onv @ Oct 21 2012, 06:25) *
QUOTE (DDD4 @ Oct 21 2012, 06:11) *
Does a anyone know how to use the Screen Saver UI with 3rd party screen saver? If you all are not familiar with Terry Welsh and his "Really Slick Sceren Savers" you'd know why I want to use his SS:
http://www.reallyslick.com/screensavers/

They are like Milkdrop in way. Open GL.

Incredible. Especially hyperspace.

Thanks!


F.e. :
File -> Preferences -> Tools -> Run services -> Add (Label -> SS, Path -> your path\Hyperspace.scr
In PSS add $imagebutton(x,y,w,h,%img_path%\SS_off.png,%img_path%\SS_on.png,CONTEXT:Run service/SS)


File -> Preferences -> Tools -> Run services<--I'm not seeing this.
Go to the top of the page
+Quote Post
DDD4
post Oct 22 2012, 03:38
Post #7





Group: Members
Posts: 78
Joined: 23-December 07
Member No.: 49786



Hey guys. I figured it out. The SCR has to be in

C:\Windows\SysWOW64

not C:\Windows\System32
For some reason, that's where Terry's SS's installed. I just copied them to
C:\Windows\SysWOW64

SWEET! Thanks!
Go to the top of the page
+Quote Post
foosion
post Oct 22 2012, 08:05
Post #8





Group: FB2K Moderator (Donating)
Posts: 4409
Joined: 24-February 03
Member No.: 5153



That's strange. I also use Win7 64 bit and the screen savers installed just fine. I didn't have to fix anything manually.


--------------------
http://foosion.foobar2000.org/ - my components for foobar2000
Go to the top of the page
+Quote Post
DDD4
post Oct 22 2012, 08:50
Post #9





Group: Members
Posts: 78
Joined: 23-December 07
Member No.: 49786



QUOTE (foosion @ Oct 22 2012, 02:05) *
That's strange. I also use Win7 64 bit and the screen savers installed just fine. I didn't have to fix anything manually.


Anyway, it's pretty cool now. Thanks for that plugin. How do you like his SS's, especially Hyperspace? I like it best on like 1-2 speed wise. Slowing it down like that changes the entire feel.

My theme:

Go to the top of the page
+Quote Post
DDD4
post Oct 25 2012, 04:06
Post #10





Group: Members
Posts: 78
Joined: 23-December 07
Member No.: 49786



I have a problem. When I start Foobar, the screensaver does not start automatically. I have to go to Layout Mode and choose it.
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 23rd July 2014 - 01:18