IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

103 Pages V  « < 97 98 99 100 101 > »   
Reply to this topicStart new topic
CUETools versions 1.9.5 through 2.1.5 (current), AccurateRip support & more
Static
post Feb 10 2014, 15:03
Post #2451





Group: Members
Posts: 24
Joined: 6-February 06
Member No.: 27579



I am using version 2.1.4. I have tried with both 'Default' and 'Extended' for Metadata Search and no tags are written.

[edit:]

I have tried with 'None' option and also no tags. I can't seem to find the Mode option.

[edit:]

I have found the Mode option, un-checked both option. Still no tags.

This post has been edited by Static: Feb 10 2014, 15:31
Go to the top of the page
+Quote Post
korth
post Feb 10 2014, 15:49
Post #2452





Group: Members
Posts: 436
Joined: 13-March 11
Member No.: 88969



Sorry, I incorrectly assumed 'replaced' rather than 'empty'.

You say everything on the 'tagging' tab is checked.
You are using the built-in libmp3lame. (?)
No error messages.

Tags are written last after all the audio files are written so CUETools needs to be able to edit the audio files. Did you try an alternate output location? Something may be preventing CUETools from editing the files.

This post has been edited by korth: Feb 10 2014, 15:52


--------------------
korth
Go to the top of the page
+Quote Post
Gregory S. Chudo...
post Feb 10 2014, 15:55
Post #2453





Group: Developer
Posts: 699
Joined: 2-October 08
From: Ottawa
Member No.: 59035



Also what software are you using with resulting files? It might be the case that the tags are there, just not in the format the software expects. By default CUETools used Id3v2 tags with mp3 format.

This post has been edited by Gregory S. Chudov: Feb 10 2014, 15:55


--------------------
CUETools 2.1.4
Go to the top of the page
+Quote Post
Static
post Feb 10 2014, 16:48
Post #2454





Group: Members
Posts: 24
Joined: 6-February 06
Member No.: 27579



Actually, I have found out what was happening. I only tried with one file at a time, but the tags apparently are written at the end.

Once I have tried with an entire album, it worked, tags are visible and recognized by foobar2000.

Thanks for the help!
Go to the top of the page
+Quote Post
userx2048
post Feb 11 2014, 14:43
Post #2455





Group: Members
Posts: 1
Joined: 11-February 14
Member No.: 114434



I have come across a cd rip that I cannot transcode trough libALAC at compression levels from 3 to 10. I have isolated the specific track and tried to input it as FLAC and WAV with no success. The verification fails and if I disable it and hex compare the WAV extracted from the output file with the original there are large mismatching regions in the middle of the WAV file. Setting lower compression levels (from 0 to 2) results in perfect hash matching audio (when transcoded back to WAV). As it has been one file out of 500~ it seems to be some kind of encoder bug and I would like to submit the file somewhere for testing purposes. Encoding the same file trough iTunes also outputs hash matching audio.

This post has been edited by userx2048: Feb 11 2014, 14:44
Go to the top of the page
+Quote Post
Porcus
post Feb 17 2014, 23:37
Post #2456





Group: Members
Posts: 1842
Joined: 30-November 06
Member No.: 38207



I dug my way back to last July to find that the below quoted bug has been reported. Just to confirm, I have got a similar error message. In 2.1.4 and then after upgrading, in 2.1.5.

Also I got objections over HDCD (which there isn't?) and Cuetools terminating after encoding pregap - that is a known one?


QUOTE (ChronoSphere @ Jul 5 2013, 20:50) *
Just tested the newest 2.1.5, got an exception closing CUETools:
CODE
System.AccessViolationException: Attempted to read or write protected memory. This is often an indication that other memory is corrupt.


(Citation cut after first codebox line. Edit: and codebox altered to code)

This post has been edited by Porcus: Feb 17 2014, 23:40


--------------------
One day in the Year of the Fox came a time remembered well
Go to the top of the page
+Quote Post
rireinc
post Feb 25 2014, 05:16
Post #2457





Group: Members
Posts: 2
Joined: 26-November 12
Member No.: 104765



Hi.

Thanks for this awesome software

I've been using it quite some time now but I have some questions...
I'm coverting some flac images to mp3 V0 tracks for my portable devices, but I dont know how to join two tracks into one when converting...

Example:

My pink floyd's pressing of Dark side of the moon has the first two tracks splitted (Speak to me/Breathe) which are suppossed to be together, but when converting CUE TOOLS also splits them...

Any way to split the album in tracks but join two or more while converting? huh.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
Gregory S. Chudo...
post Feb 25 2014, 05:23
Post #2458





Group: Developer
Posts: 699
Joined: 2-October 08
From: Ottawa
Member No.: 59035



QUOTE (rireinc @ Feb 24 2014, 23:16) *
Any way to split the album in tracks but join two or more while converting? huh.gif

CUETools doesn't support that, and it probably never will. It's not what CUETools is for. You can easily merge two tracks with foobar2000.


--------------------
CUETools 2.1.4
Go to the top of the page
+Quote Post
rireinc
post Feb 25 2014, 05:27
Post #2459





Group: Members
Posts: 2
Joined: 26-November 12
Member No.: 104765



QUOTE (Gregory S. Chudov @ Feb 24 2014, 22:23) *
QUOTE (rireinc @ Feb 24 2014, 23:16) *
Any way to split the album in tracks but join two or more while converting? huh.gif

CUETools doesn't support that, and it probably never will. It's not what CUETools is for. You can easily merge two tracks with foobar2000.


Thanks! Will do.
Go to the top of the page
+Quote Post
eahm
post Feb 25 2014, 05:51
Post #2460





Group: Members
Posts: 1084
Joined: 11-February 12
Member No.: 97076



QUOTE (rireinc @ Feb 24 2014, 21:16) *
My pink floyd's pressing of Dark side of the moon has the first two tracks splitted (Speak to me/Breathe) which are suppossed to be together, but when converting CUE TOOLS also splits them...

They are not, well, it actually depends on the press used. The 1st press of "The Dark Side of the Moon" for example has them together and "Breathe" is called, in the second part of the song, "Breather in the Air".

This post has been edited by eahm: Feb 25 2014, 06:14


--------------------
/lwAsIimz
Go to the top of the page
+Quote Post
iceolate
post Mar 9 2014, 16:10
Post #2461





Group: Members
Posts: 1
Joined: 13-September 07
Member No.: 47008



Been trying to get this software running since yesterday and it's really frustrating. I'm on a fresh install of Windows 7, 64 bit. .Net was already installed and I installed the Visual C++ prereq. Every time I run cueripper or cuetools, it merely says that it "stopped working'. Any have some thoughts to what I can check before I give up and install a different program?
Go to the top of the page
+Quote Post
korth
post Mar 9 2014, 23:43
Post #2462





Group: Members
Posts: 436
Joined: 13-March 11
Member No.: 88969



The wiki says "Just unpack the archive to any folder" but you will likely to run into 'permissions' problems if you try to run from within the 'Programs Files' directories on Win7.
Also some security software may restrict the program until you tell that software to allow the program to run normally.


--------------------
korth
Go to the top of the page
+Quote Post
klfree
post Mar 14 2014, 13:50
Post #2463





Group: Members
Posts: 4
Joined: 14-March 14
Member No.: 114990



Good day.

I have a problem with creating cue from flac files using cuetools. Cue entry looks like this:

REM COMMENT "cuetools generated dummy CUE sheet"
FILE "Amerika.flac" WAVE
TRACK 01 AUDIO
INDEX 01 0:00:00
FILE "Wilder Wine (Exclusive Track). Flac" WAVE
TRACK 02 AUDIO
INDEX 01 0:00:00

Unfortunately, this my XBMC only shows track number and not the name of the song. I note that the tags correctly I have done. If I create cue in Foobar in XBMC is already displayed properly track is called - cue already contains the name of the song. Please respect somehow compel cuetools to create cue correctly according to my expectations?

Thank you.
PS: Excuse my English - Google Translate
Go to the top of the page
+Quote Post
korth
post Mar 14 2014, 14:18
Post #2464





Group: Members
Posts: 436
Joined: 13-March 11
Member No.: 88969



Is "Fill up missing CUE data from tags" enabled (checked)? This option allows the copying of audio file tags to missing CUE data.

This post has been edited by korth: Mar 14 2014, 14:21


--------------------
korth
Go to the top of the page
+Quote Post
dudism
post Mar 14 2014, 14:25
Post #2465





Group: Members
Posts: 3
Joined: 14-March 14
Member No.: 114991



I'm a newbie here and I just wanted to say that cuetools is an excellent program but I really wish it could verify against accurateRip as well as perfectTunes does.


"Calculate crc32 and accurateRip crc"
CRC32 AccurateRip CRC Filename

0CCB0623 394B74FF C:\check audio\02 Kaleidoscope.flac
ACC98232 8D928C86 C:\check audio\01 Seagull.flac
D388A614 C7E7C109 C:\check audio\03 In A Different Place.flac
9B086738 7AD05C99 C:\check audio\04 Polar Bear.flac
A29D895F 34157A27 C:\check audio\05 Dreams Burn Down.flac
02F9206B E3CDFB38 C:\check audio\06 Decay.flac
A9ADC154 A360DB34 C:\check audio\07 Paralysed.flac
FAECC854 7A70C28F C:\check audio\08 Vapour Trail.flac
A1CD0D39 6E7FE4EA C:\check audio\09 Taste.flac
185763C9 174DCBA0 C:\check audio\10 Here And Now.flac
BBBFEBDE DAD10A25 C:\check audio\11 Nowhere.flac


perfectTunes accurateRip verification
Ride - Nowhere [AccurateRip DiscIDs: 011-0015F267-00BCCCA1-960C3D0B]
Track 1: AccurateRip Verified Confidence 18, Pressing Offset +0 [ARv2 CRC 5C9B2532] C:\check audio\01 Seagull.flac
Track 2: AccurateRip Verified Confidence 20, Pressing Offset +0 [ARv2 CRC 728B227E] C:\check audio\02 Kaleidoscope.flac
Track 3: AccurateRip Verified Confidence 19, Pressing Offset +0 [ARv2 CRC 2C33EAD9] C:\check audio\03 In A Different Place.flac
Track 4: AccurateRip Verified Confidence 19, Pressing Offset +0 [ARv2 CRC A419D36B] C:\check audio\04 Polar Bear.flac
Track 5: AccurateRip Verified Confidence 19, Pressing Offset +0 [ARv2 CRC 5380AA84] C:\check audio\05 Dreams Burn Down.flac
Track 6: AccurateRip Verified Confidence 18, Pressing Offset +0 [ARv2 CRC 134132A3] C:\check audio\06 Decay.flac
Track 7: AccurateRip Verified Confidence 18, Pressing Offset +0 [ARv2 CRC 5C4DC17C] C:\check audio\07 Paralysed.flac
Track 8: AccurateRip Verified Confidence 19, Pressing Offset +0 [ARv2 CRC 4D683A84] C:\check audio\08 Vapour Trail.flac
Track 9: AccurateRip Verified Confidence 19, Pressing Offset +0 [ARv2 CRC C4267185] C:\check audio\09 Taste.flac
Track 10: AccurateRip Verified Confidence 19, Pressing Offset +0 [ARv2 CRC 0882ABC1] C:\check audio\10 Here And Now.flac
Track 11: AccurateRip Verified Confidence 19, Pressing Offset +0 [ARv2 CRC FCA72F5F] C:\check audio\11 Nowhere.flac


cuetools auccrateRip verification

[CUETools log; Date: 14/03/2014 13:20:12; Version: 2.1.5]
[AccurateRip ID: 0015f0db-00bcc294-8f0c3d0b] disk not present in database.

Track Peak [ CRC32 ] [W/O NULL] - yet the values in the following section are always correct
-- 100.0 [D56146E0] [A0D3C40F]
01 99.2 [ACC98232] [080BBE1B]
02 100.0 [0CCB0623] [4C85CA61]
03 99.5 [D388A614] [31A68A71]
04 100.0 [9B086738] [DD631802]
05 100.0 [A29D895F] [EBD21822]
06 100.0 [02F9206B] [FFEA508E]
07 100.0 [A9ADC154] [3033B357]
08 100.0 [FAECC854] [5BCE0AEB]
09 100.0 [A1CD0D39] [4181CD9D]
10 100.0 [185763C9] [27DBA1F6]
11 95.3 [BBBFEBDE] [C0FE0066]


This happens so often, but I'm confident these bugs will get fixed one day. Until then I will keep verifying with perfectTunes.

This post has been edited by dudism: Mar 14 2014, 14:47
Go to the top of the page
+Quote Post
klfree
post Mar 14 2014, 14:29
Post #2466





Group: Members
Posts: 4
Joined: 14-March 14
Member No.: 114990



QUOTE (korth @ Mar 14 2014, 14:18) *
Is "Fill up missing CUE data from tags" enabled (checked)? This option allows the copying of audio file tags to missing CUE data.



I understood when I get home from work at the machine look into this option.
Thank you.
Go to the top of the page
+Quote Post
korth
post Mar 14 2014, 14:45
Post #2467





Group: Members
Posts: 436
Joined: 13-March 11
Member No.: 88969



dudism,
perfectTunes [AccurateRip DiscIDs: 011-0015F267-00BCCCA1-960C3D0B]
cuetools [AccurateRip ID: 0015f0db-00bcc294-8f0c3d0b]
The difference in the lookup ID can come from missing disc pregap or data track info.
This looks like disc pregap (but I'm not going to try to figure out what album this is to confirm). CUETools can find this info in the CUE sheet, an EAC log file (if in same folder) or CDTOC tag (in 2.1.5).

EDIT: This is Ride - Nowhere. It is likely this with a pregap of 00:00:32

This post has been edited by korth: Mar 14 2014, 15:14


--------------------
korth
Go to the top of the page
+Quote Post
dudism
post Mar 14 2014, 15:14
Post #2468





Group: Members
Posts: 3
Joined: 14-March 14
Member No.: 114991



QUOTE (korth @ Mar 14 2014, 13:45) *
dudism,
perfectTunes [AccurateRip DiscIDs: 011-0015F267-00BCCCA1-960C3D0B]
cuetools [AccurateRip ID: 0015f0db-00bcc294-8f0c3d0b]
The difference in the lookup ID can come from missing disc pregap or data track info.
This looks like disc pregap (but I'm not going to try to figure out what album this is to confirm). CUETools can find this info in the CUE sheet, an EAC log file (if in same folder) or CDTOC tag (in 2.1.5).


I really appreciate that information Korth. I personally don't use cue files because I just stream FLAC to my hifi. I have however found cuetools reliable for verifying without cue files, on approximately 70% of albums. For the albums that don't verify then I use perfectTunes to verify.

One thing that is still confusing me is that if "CDs in the AccurateRip database are identified by the track lengths, with "the track 01 pregap" and data tracks included, then why can perfectTunes always perform the correct lookup without that information? E.g. perfectTunes doesn't require cue files, it just seems to pass the CRC values which returns the correct album and result.

This post has been edited by dudism: Mar 14 2014, 15:19
Go to the top of the page
+Quote Post
korth
post Mar 14 2014, 15:22
Post #2469





Group: Members
Posts: 436
Joined: 13-March 11
Member No.: 88969



Sorry I'm not that familiar with perfectTunes to know if (in addition to track lengths) it makes use of the AccurateRip database, some other database or some other tag data to get the correct lookup ID.
The CUETools database contains separate pregap data but CUETools doesn't currently parse that data when doing AccurateRip lookups.

Can I ask what ripping program was used on this example?


Note: I edited my previous post.


This post has been edited by korth: Mar 14 2014, 15:26


--------------------
korth
Go to the top of the page
+Quote Post
klfree
post Mar 14 2014, 16:00
Post #2470





Group: Members
Posts: 4
Joined: 14-March 14
Member No.: 114990



QUOTE (klfree @ Mar 14 2014, 14:29) *
QUOTE (korth @ Mar 14 2014, 14:18) *
Is "Fill up missing CUE data from tags" enabled (checked)? This option allows the copying of audio file tags to missing CUE data.



I understood when I get home from work at the machine look into this option.
Thank you.

So I checked. It is ticked and overwrite the original cue, but even that will not be overwritten. I enclose a cue from Foobar created from the same flac.

REM GENRE Industrial
REM DATE 2004
PERFORMER "Rammstein"
TITLE "America"
FILE "Amerika.flac" WAVE
TRACK 01 AUDIO
TITLE "America"
PERFORMER "Rammstein"
ISRC 9868673
INDEX 01 0:00:00
FILE "Wilder Wine (Exclusive Track). Flac" WAVE
TRACK 02 AUDIO
TITLE "Wilder Wein"
PERFORMER "Rammstein"
ISRC 9868673
INDEX 01 0:00:00
Go to the top of the page
+Quote Post
dudism
post Mar 14 2014, 16:28
Post #2471





Group: Members
Posts: 3
Joined: 14-March 14
Member No.: 114991



QUOTE (korth @ Mar 14 2014, 14:22) *
Sorry I'm not that familiar with perfectTunes to know if (in addition to track lengths) it makes use of the AccurateRip database, some other database or some other tag data to get the correct lookup ID.
The CUETools database contains separate pregap data but CUETools doesn't currently parse that data when doing AccurateRip lookups.

Can I ask what ripping program was used on this example?


Note: I edited my previous post.

That CD was ripped to individual FLAC files using EAC. I never used to bother keeping logs (because the logs never used to make sense to me lol).
perfectTunes is new software by Illustrate (the inventors of AccurateRip).

This post has been edited by dudism: Mar 14 2014, 16:39
Go to the top of the page
+Quote Post
korth
post Mar 14 2014, 18:37
Post #2472





Group: Members
Posts: 436
Joined: 13-March 11
Member No.: 88969



QUOTE (klfree @ Mar 14 2014, 12:50) *
I note that the tags correctly I have done.
QUOTE (klfree @ Mar 14 2014, 15:00) *
So I checked. It is ticked and overwrite the original cue, but even that will not be overwritten.
Sorry, not sure then. I haven't been able to duplicate this other than what I suggested. How were these tagged (what program)? Perhaps the way the tags are written to the audio file may be the problem.


--------------------
korth
Go to the top of the page
+Quote Post
klfree
post Mar 14 2014, 18:41
Post #2473





Group: Members
Posts: 4
Joined: 14-March 14
Member No.: 114990



They are tagged in the Tagscanner
Go to the top of the page
+Quote Post
acrox999
post Mar 19 2014, 08:39
Post #2474





Group: Members
Posts: 41
Joined: 18-November 08
Member No.: 62650



It seems that CUERipper still have no support for non-Latin or non-English alphabets for the filenames, in the logs, the M3U playlist and the cuesheet. Tags are fine. Those characters will only get replaced by underscores or question marks.
Go to the top of the page
+Quote Post
Wombat
post Mar 20 2014, 17:30
Post #2475





Group: Members
Posts: 1036
Joined: 7-October 01
Member No.: 235



There seem to have been no changes for a while now in the repository. Can we have a recent compile with the last changes applied ~6 months ago?
Go to the top of the page
+Quote Post

103 Pages V  « < 97 98 99 100 101 > » 
Reply to this topicStart new topic
13 User(s) are reading this topic (13 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 19th September 2014 - 01:18