IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
Pocket PC LAME Version
Gabriel
post Oct 28 2005, 15:37
Post #26


LAME developer


Group: Developer
Posts: 2950
Joined: 1-October 01
From: Nanterre, France
Member No.: 138



Using it in a commercial application is not really possible, and going against its license would be quite risky, as there is company with attorneys behind it.
Go to the top of the page
+Quote Post
scjifeng
post Oct 31 2005, 02:02
Post #27





Group: Members
Posts: 4
Joined: 28-October 05
Member No.: 25400



QUOTE (kritip @ Oct 28 2005, 03:21 AM)
http://www.rjamorim.com/rrw/shine.html took me to:

http://www.everett9981.freeserve.co.uk/pete.htm

where it states

QUOTE
This is a port of an MP3 encoder, optimised for speed. It's simple, small, and fast. Executes at speeds of just better than real time on a 233MHz SA RPC. One version for all machines, but it will be work best (fastest) with a StrongArm processor.

Please note. This is not a high quality encoder. At a 128k bitrate it may be acceptable to you. Try it and see. If not there are links to higher quality alternatives at RISCOS.org


is that device similar speed to what you are trying to use? IF you device is a lot slower, it may not be worth it.

Kristian
*




first,Thank you for all!

To Kristian,yes ,my target machine is similar speed with it.And I have go to the [url=http://www.rjamorim.com/rrw/shine.html] that you said ,I have down souce code shine and shine fixed ,also down the binary file sh109. but I find sh109 can not run on my machine,I can compile the shine on my machine and run,but can not compile the shine fixed,can you tell me how to?
why I can not open the http://www.everett9981.freeserve.co.uk/pete.htm ?I am in china.it is so sad!

To Gabriel,this is 100K WAV enocde message.please help me!

LAME version 3.96.1 (http://lame.sourceforge.net/)

Using polyphase lowpass filter, transition band: 17249 Hz - 17782 Hz

Encoding testcase.wav to testcase.mp3

Encoding as 44.1 kHz 128 kbps j-stereo MPEG-1 Layer III (11x) qval=9


Frame | CPU time/estim | REAL time/estim | play/CPU | ETA

0/ ( 0%)| 0:00/ : | 0:00/ : | x| :

0/23 ( 0%)| 0:00/ 0:00 | 0:00/ 0:00 | 0.0000x | 0:00
21/23 (91%)| 0:45/ 0:50| 0:45/ 0:50 | 0.0120x | 0:04

average: 128.0 kbps MS: 24 (100.0%)



Writing LAME Tag...done

ReplayGain: -1.6dB


Thanks for all again!
Go to the top of the page
+Quote Post
KihunJang
post Oct 31 2005, 13:21
Post #28





Group: Members
Posts: 13
Joined: 7-October 05
Member No.: 24928



QUOTE (HbG @ Oct 28 2005, 11:32 PM)
What about helix? It's very fast too, and it's output is of acceptable quality.
*


Hi.
I could port Helix module. But speed is same.
So I port shinefixed. Shinefixed is very fast. But shinefixed supported olny 44100 Khz.
'Shinefixed' use ASM. So speed is very fast.

Who know method that mdct chane asm?

Thank you.
Go to the top of the page
+Quote Post
scjifeng
post Nov 1 2005, 01:24
Post #29





Group: Members
Posts: 4
Joined: 28-October 05
Member No.: 25400



QUOTE (KihunJang @ Oct 31 2005, 06:21 AM)
QUOTE (HbG @ Oct 28 2005, 11:32 PM)
What about helix? It's very fast too, and it's output is of acceptable quality.
*


Hi.
I could port Helix module. But speed is same.
So I port shinefixed. Shinefixed is very fast. But shinefixed supported olny 44100 Khz.
'Shinefixed' use ASM. So speed is very fast.

Who know method that mdct chane asm?

Thank you.
*




HI!we meet the same problem.we can help each other to solve it.
I now prepare to change the float to the fixed and optimize code with the profiling data .The result I will post here later.
How do you port shinefixed,I just only can port the shine,what is the edition ,I write lots of makefile,It is always make error when compile the .s file.
can you send the makefile? Then I can learn how to make the .c and .s together.
Thank you very much!
my E-mail: scmango@21cn.com
Go to the top of the page
+Quote Post
scjifeng
post Nov 2 2005, 02:29
Post #30





Group: Members
Posts: 4
Joined: 28-October 05
Member No.: 25400



hi all!

I have changed the float to the fixed,the lame can show it help menu,but it report "floating point exception" when encoding .I know it is the changes make the problem.but do anyone know a good tool or something else can help me find where or which code and define cause this .

Thank you!
Go to the top of the page
+Quote Post
robert
post Nov 2 2005, 10:52
Post #31


LAME developer


Group: Developer
Posts: 789
Joined: 22-September 01
Member No.: 5



how about using a debugger?

if you don't know what a debugger is, but have some code pieces in mind, you can add some lines printing info of the current state. this way you can find the places where your code is broken.
Go to the top of the page
+Quote Post
memomai
post Nov 2 2005, 13:24
Post #32





Group: Members
Posts: 264
Joined: 13-February 05
From: Germany, Kempten
Member No.: 19808



On slow PCs I use GoGo encoder. For my opinion 128 kbps with psycho acoustics and lowpass filter the quality sounds ok. For me CDEx and GoGo 313 dll is very good for fast encodings....

Maybe you should try GoGo , too. I don't know if it's faster than Helix, but I think so...


--------------------
FB2K,APE&LAME
Go to the top of the page
+Quote Post

2 Pages V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 26th December 2014 - 07:37