IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
Direct Ape->psytel Aac Transcoding..., which software???
Phobos
post Sep 22 2002, 00:15
Post #1





Group: Members
Posts: 290
Joined: 5-April 02
From: Guadalajara, Jalisco
Member No.: 1693



i asked for this long ago, any updates...
Go to the top of the page
+Quote Post
Sachankara
post Sep 22 2002, 08:46
Post #2





Group: Members
Posts: 336
Joined: 27-December 01
From: Stockholm, Sweden
Member No.: 780



Perhaps dbPowerAmp? (I don't really know, never tried it myself...)
Go to the top of the page
+Quote Post
john33
post Sep 22 2002, 12:14
Post #3


xcLame and OggDropXPd Developer


Group: Developer
Posts: 3764
Joined: 30-September 01
From: Bracknell, UK
Member No.: 111



Simple answer! Currently, PsyTEL AAC encoder does not support input from stdin, you can only input wave files. I did mention it to Ivan sometime back and, although he talked about adding it, I guess he has other priorities right now.


--------------------
John
----------------------------------------------------------------
My compiles and utilities are at http://www.rarewares.org/
Go to the top of the page
+Quote Post
hans-jürgen
post Sep 22 2002, 12:40
Post #4





Group: Members
Posts: 573
Joined: 2-August 02
From: Hamburg, Germany
Member No.: 2898



QUOTE (john33 @ Sep 22 2002 - 01:14 PM)
Simple answer! Currently, PsyTEL AAC encoder does not support input from stdin, you can only input wave files. I did mention it to Ivan sometime back and, although he talked about adding it, I guess he has other priorities right now.

Perhaps these? wink.gif

http://www.nero.com/en/index.html#c1021632373873


--------------------
myspace.com/bluezzbastardzz
myspace.com/indigorocks
Go to the top of the page
+Quote Post
rehgf
post Sep 23 2002, 00:41
Post #5





Group: Members
Posts: 51
Joined: 21-April 02
From: Finland
Member No.: 1836



Well I have been looking for one, too. So far no success. The cli options in the Monkey's own frontend are too limited for aacenc. dBpowerAMP did only hang no matter how many different ways I tried. Winamp has a nice diskwriter output plugin which outputs wav files. If someone would write a similar one which runs a command line compressor like aacenc, any encoder could be used. No more lame output plugin, ogg output plugin, wma output plugin and so on. Just one.
Go to the top of the page
+Quote Post
rehgf
post Oct 3 2002, 20:33
Post #6





Group: Members
Posts: 51
Joined: 21-April 02
From: Finland
Member No.: 1836



Media Jukebox http://www.musicex.com/mediajukebox/download.html has a conversion tool that works with ape and aac. I have only tried it on one album so far, but this is my best result so far. It did not hang, it did not crash, it did not do something else than stated, it just did what they promised.
Go to the top of the page
+Quote Post
rjamorim
post Oct 4 2002, 00:33
Post #7


Rarewares admin


Group: Members
Posts: 7515
Joined: 30-September 01
From: Brazil
Member No.: 81



QUOTE (hans-jürgen @ Sep 22 2002 - 08:40 AM)

Not really.

He is not working on MPEG2, he's working on MPEG4. smile.gif

BTW: Nero's MPEG2 encoder is bad.


--------------------
Get up-to-date binaries of Lame, AAC, Vorbis and much more at RareWares:
http://www.rarewares.org
Go to the top of the page
+Quote Post
hans-jürgen
post Oct 4 2002, 10:23
Post #8





Group: Members
Posts: 573
Joined: 2-August 02
From: Hamburg, Germany
Member No.: 2898



QUOTE (rjamorim @ Oct 4 2002 - 01:33 AM)
QUOTE (hans-jürgen @ Sep 22 2002 - 08:40 AM)

Not really.

He is not working on MPEG2, he's working on MPEG4. smile.gif

By the way, do you happen to know if there is already an approximate date (month or year) when the results of his work for Nero might show up publically?

QUOTE
BTW: Nero's MPEG2 encoder is bad.


Good to know... wink.gif Where did it come from anyhow?


--------------------
myspace.com/bluezzbastardzz
myspace.com/indigorocks
Go to the top of the page
+Quote Post
Ivan Dimkovic
post Oct 4 2002, 10:25
Post #9


Nero MPEG4 developer


Group: Developer
Posts: 1466
Joined: 22-September 01
Member No.: 8



Soon smile.gif
Go to the top of the page
+Quote Post
rjamorim
post Oct 4 2002, 16:31
Post #10


Rarewares admin


Group: Members
Posts: 7515
Joined: 30-September 01
From: Brazil
Member No.: 81



QUOTE (hans-jürgen @ Oct 4 2002 - 06:23 AM)
Good to know... wink.gif  Where did it come from anyhow?

I never found out.

But, if you want good quality MPEG2 encodes, I suggest you use CinemaCraft Encoder, Tsunami MPEG Encoder or Canopus Procoder.

Regards;

Roberto.


--------------------
Get up-to-date binaries of Lame, AAC, Vorbis and much more at RareWares:
http://www.rarewares.org
Go to the top of the page
+Quote Post
Phobos
post Jan 16 2003, 19:19
Post #11





Group: Members
Posts: 290
Joined: 5-April 02
From: Guadalajara, Jalisco
Member No.: 1693



QUOTE (Ivan Dimkovic @ Oct 4 2002 - 03:25 AM)
Soon smile.gif

well, since nero AAC is already here this thread needs a bump. Its just my speculation but will nero get APE support so direct APE->AAC transcoding is possible???

This post has been edited by Phobos: Jan 16 2003, 19:19
Go to the top of the page
+Quote Post
imi
post Feb 2 2003, 14:11
Post #12





Group: Members
Posts: 85
Joined: 24-October 02
Member No.: 3615



It can be done with audiowizz!!!!
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 21st December 2014 - 04:02