IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> foobar2000 Development Forum Rules

This forum is for developer discussions only. If you have a problem / bug report / idea / feature request that isn't related to foobar2000 SDK, post it in an appropiate forum instead - tech support questions go to support forum, everything else goes to general forum.
All non-developer posts on this forum will be removed. Continued abuse of this forum will result in admin actions (warnings, account suspension).

 
Reply to this topicStart new topic
Is it possible to have fb2k send out data through a serial port?
excsniper
post Jul 13 2012, 19:15
Post #1





Group: Members
Posts: 2
Joined: 13-July 12
Member No.: 101414



I'm thinking of a project that involves controlling external hardware with audio data from fb2k.
Go to the top of the page
+Quote Post
Canar
post Jul 13 2012, 19:24
Post #2





Group: Super Moderator
Posts: 3358
Joined: 26-July 02
From: princegeorge.ca
Member No.: 2796



You'll need to use a DSP component. Output component development tools are no longer included in the SDK.


--------------------
You cannot ABX the rustling of jimmies.
No mouse? No problem.
Go to the top of the page
+Quote Post
excsniper
post Jul 13 2012, 19:39
Post #3





Group: Members
Posts: 2
Joined: 13-July 12
Member No.: 101414



QUOTE (Canar @ Jul 13 2012, 13:24) *
You'll need to use a DSP component. Output component development tools are no longer included in the SDK.


So is it possible to write a DSP that will interact with the serial port?
Go to the top of the page
+Quote Post
pawelq
post Jul 14 2012, 02:29
Post #4





Group: Members
Posts: 541
Joined: 20-December 05
From: Springfield, VA
Member No.: 26522



QUOTE (Canar @ Jul 13 2012, 14:24) *
You'll need to use a DSP component. Output component development tools are no longer included in the SDK.



I suspect that another option is writing a serial port driver that will present to the OS as an audio driver.


--------------------
Ceterum censeo, there should be an "%is_stop_after_current%".
Go to the top of the page
+Quote Post
foosion
post Jul 14 2012, 09:06
Post #5





Group: FB2K Moderator (Donating)
Posts: 4427
Joined: 24-February 03
Member No.: 5153



QUOTE (Canar @ Jul 13 2012, 19:24) *
You'll need to use a DSP component. Output component development tools are no longer included in the SDK.
An alternative would be to use a visualization. With a visualization you have more control over how many instances are created and can be sure you only process data from playback (and not from conversion). It depends on how much you trust the user. If it is only for your own use you probably would not spend as much time on making it fool-proof as you would for a public release.

In either case (DSP or visualization) your code can do pretty much whatever you want.


--------------------
http://foosion.foobar2000.org/ - my components for foobar2000
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 2nd September 2014 - 22:53